13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Putnika više nego „zlatne 2014. godine“

Danas na aerodromu Tivat
Danas na aerodromu Tivat

Za prvih pet mjeseci ove godine aerodrom Tivat zabilježio je promet od 144.420 putnika, što je 2 odsto više nego u istom periodu lani, a prihvaćeno je i opsluženo 1.186 aviona što je 5 odsto bolji rezultat nego u uporednom prošlogodišpnjem periodu. Stvari izgledaju još bolje kada se učinak iz perioda 1.januar -31.maj ove godine uporedi sa istim periodom 2014 koja je bila do sada rekordna u istoriji tivatskog aerodroma, jer se vidi da je u pet mjeseci 2016. transferisano oko 2 hiljada putnika i opsluženo  preko 100 aviona više nego te rekordne godine.

„Zadovoljni smo kako se stvari razvijaju, sezona se tek polako zahuktava i očekujemo da do kraja godine „probijemo“ do sada magičnu granicu od milion putnika. Tokom maja mjeseca imali smo 423 aviona i 56.468 putnika. Broj putnika na nivou je onog iz maja prošle godine, dok smo imali 5 odsto više aviona nego u istom mjesecu lani. Rezultat bi bio još i bolji, da zbog loših vremenskih uslova tokom prošlog mjeseca nekih 4-5 aviona umjesto u Tivat, nije  sletjelo u Podgoricu.“- kazao na je direktor tivatske vazdušne luke Jovica Mačić.

Danas na aerodromu Tivat
Danas na aerodromu Tivat

Da se posao polako intenzivira pokatzuje i podatak da je juče prema aerodromu Tivat bilo 16 letova i to iz Beograda, Moskve, Sankt Petersburga, Minska, Lila i Amsterdama.

Iako je na tivatskom aerodromu u toku izgradnja novog kontrolnog tornja, sve je organizovano na način da se saobraćaj odvija bez teškoća, a aerodromska kontrola letjenja svoj posao obavlja iz posebnog privremenog objekta, tzv. kanađanke smještene na jugoistočnom kraju aerodromske platforme za generalnu avijaciju.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije