,,Putem stare masline’’

Odjeljenje III/4 OŠ “Drago Milović” iz Tivta, za najbolji rad na temu ,,Putem stare masline’’ u okviru prezentacije iz oblasti očuvanja životne sredine, na ,,Dan planete zemlje’’, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, nagrađeno je izletom na Lušticu. Dvadesetoro osnovaca, obišlo je nekoliko zanimljivih lokacija i uživalo u opuštenoj atmosferi, ljepotama maslinjaka i druženju sa nastavnicama Nevenkom i Jelenom i predstavnikom Maslinarskog društva “Boka“.

Na seoskom domaćinstvu Štefice Seratlić u Zabrđu, upoznali su se sa procesom proizvodnje čuvenog sira i pršuta sa Luštice.

Na terasi kuće Seratlića, sa koje se pruža predivan pogleda na ulaz u Boku, probali su proizvode po kojima je ova vrijedna žena poznata. Iako mali i sami su zaključili da je za ovakav proizvod potrebno mnogo rada i odricanja za što su pokazala poštovanje i iskrenu zainteresovanos,t što se vidjelo iz njihovih pitanja upućenih domaćici i pohvalama na račun proizvoda.

U ambijentalnoj cjelini u selu Klinci, na i  imanju Bogdana Kaluđerovića, djeca su obišla obnovljeno selo i sa velikim zadovoljstvom malih avanturista, pratila vodiča turističkom stazom masline, kroz visoku i gustu šumu lovora. Prelazeći preko prirodnih prepreka ali i onih koje su sastavni dio turističke ponude kuće: ”Potraga za skrivenim blagom” prešli su put od Gornjih do Donjih Klinaca, usput ispitujući teren, prirodne ljepote ovog kraja i o svemu zapitkivali vodiča koji je sa velikim strpljenjem i srdačnošću odgovarao na njihova pitanja.

Učenici su posjetili i maslinjak u zaleđu plaže Žanjice i obećali da će učestvovati u uređenju stranice za najmlađe maslinare u Maslinarskom Biltenu kao što su to već radili njihovi stariji drugovi.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.