15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pušteni na slobodu nakon saslušanja kod specijalnog tužioca

Kotor - Sat
Kotor

Bivši načelnik kotorske policije Zoran Brđanin, inspektor za strance u kotorskoj policiji Dejan Iličković i komandir policije u tom gradu Aleksa Praščević su danas privedeni u Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala u Podgorici i nakon saslušanja pušteni na slobodu penosi CdM.

Podsjećamo da su jutros po nalogu Specijalnog tužioca uhapšeni bivši načelnik Odjeljenja bezbjednosti Kotor Zoran Brđanin, komandir kotorske policije Aleksa Praščević i inspektor za strance Dejan Iličković.

Sadašnji funkcioneri kotorske policije i njihov bivši kolega uhapšeni su zbog sumnje da su počinili koruptivna djela, kazali su iz Uprave policije.

Po privođenju u Specijalno tužilaštvo prvo su saslušani Iličković i Praščević, zatim Brđanin koji su nakon toga pušteni.

Povodom ovog slučaja policija će u 17 časova održati kongerenciju za novinare.

Odlukom direktora Uprave policije Slavka Stojanovića Brđanin je sa mjesta načelnika Odjeljenja bezbjednosti Kotor smijenjen u junu ove godine.

Brđanin je 2001. godine diplomirao na policijskoj akademiji u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog oficira policije. On je u Upravi policije prošao skoro sve pozicije od pripravnika, pomoćnika komandira, zamjenika komandira, komandira da bi 2009. godine postavljen za načelnika kotorske policije.

Izvor:CdM

Najčitanije