7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Pučke fešte duž hercegnovske rivijere

Priča u priči - On line izložba autor Ivka Janković
foto Ivka Janković

Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa mjesnim zajednicama, nastavlja realizaciju mnogobrojnih manifestacija duž hercegnovske rivijere. Nakon uspješne premijere u Baošićima, Toploj i Meljinama ovog vikenda ljetnje fešte se nastavljaju i u ostalim mjestima. MZ Igalo u petak 8. jula u 20 sati otvoriće „Igalsko ljeto“ u Omladinskom parku, dok će MZ Kamenari u subotu 9. jula u 19 sati realizovati svoju prvu manifestaciju pod nazivom „Ljeto u Kamenarima“. MZ Baošići realizovaće drugu „Baošićku turističku feštu“ u nedjelju 10. jula u 20 sati.

Sve manifestacije zamišljene su tako da program uključuje lokalne običaje i kulturu, počevši od tradicionalnih melodija muzike iz Boke i čuvenih hercegnovskih mažoretki, do raznovrsne gastonomske ponude, koja posjetioce ne ostavlja ravnodušnima. Svaka mjesna zajednica turistima predstavlja svoje programske aktivnosti, nastojeći da približi duh lokalne tradicije i kulture.

Zabavno-kulturni program prve manifestacije u MZ Igalo uključuje nastup klape „Stari Kapetan“ i klape „Castel Nuovo“ uz prepoznatljive zvuke sa ovih prostora, kao i defile Gradske muzike i mažoretki. Događaj će dodatno biti atraktivan turistima, jer će se besplatno služiti prigana riba i točiti pivo.

Prva fešta MZ Kamenari počeće uz pjesmu i balanje (ples), tokom koje će prisutni imati priliku da uživaju u muzičkom izvođenju ženske vokalne grupe „Lira“ i grupe „Exodusi“. Kao što je i običaj, ni ovog puta neće izostati gastronomska ponuda, uz služenje tradicionalnih „šporkih makarula“.

Nakon uspješne premijere, MZ Baošići će po drugi put iznenaditi svoje goste feštom od ribe i vina. Na platou ispred Kulturno-sportskog centra „Baošići“ gostima će prirediti različite zabavne sadržaje, dodatno obogaćene pozorišnim predstavama.

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.

Pozivamo sve građane i turiste da predstojeća tri dana posjete navedene lokacije i uživaju u kulturnom ljetu na hercegnovskoj rivijeri – poručuju iz TO Herceg-Novi.

Najčitanije