Prvi stanovnik Luštica Bay

Luštica Bay - "Egipćanka prvi stanovnik Luštica Bay, novog grada na Jadranu"

Lustica Bay
Lustica Bay

Od juče, turistički kompleksu Luštica Bay koji se gradi u zalivu Trašte nadomak Tivta je zvanično ubilježio prvog stanovnika, Egipćanku Nahwat Abdelaty, koja je južnu Francusku zamijenila Crnom Gorom.

„Život u Crnoj Gori je miran. Do sada smo svake godine boravili u južnoj Francuskoj, ali smo shvatili da je ovdje priroda i dalje netaknuta, cijene prihvatljive a i možemo da usidrimo naš mali ribarski brod u marini ispod apartmana. Jedva čekam ljeto kada će se otvoriti i prvi restoran i supermarket u naselju, a mi smo veoma zainteresovani i za ponudu domaćih proizvoda sa Luštice“, ocijenila je Abdelaty preuzimajući ključeve apartmana u jednom od objekata „C“ i „D“ faze koji su u potpunosti završeni krajem marta.

Za 70 novih stanara, tokom naredna dva mjeseca, biće organizovano preuzimanje ključeva i useljavanje. Kompanija je vlasnicima nekretnina, tokom prethodnih mjeseci omogućila da lično obave inspekciju radova u svojim apartmanima i naselju kako bi se uvjereli da su ugovorene obaveze u potpunosti realizovane.

Nahwat  Abdelaty
Nahwat Abdelaty

„Veoma smo uzbuđeni i ponosni što, praktično od juče, Luštica Bay počinje da živi kao nova zajednica na Jadranu. Ovog proljeća, Luštica Bay primiće svojih prvih 70 rezidenata i njena zajednica će svečano postati funkcionalna. Naš cilj je da ohrabrimo stanovnike Luštica Bay-a da uživaju i iskoriste sve što pruža ovo područje i ovaj razvojni projekat, što je konačno i život punim plućima, zahvaljujući brojnim aktivnostima u ponudi među kojima su planinarenje, vožnja bicikla u prirodi, kajaking, plivanje i golf. Tu smo da stvorimo okruženje i stil života, koji će podržati zdrav aktivan život naših stanovnika“, saopštio je Rudiger Flajge / Ruediger Fleige/ direktor prodaje u „Luštica Development“.

„Luštica Development“ AD dobila je upotrebnu dozvolu za prvih deset zgrada sa 70 apartmana u turističkom kompleksu Luštica Bay koji se gradi u zalivu Trašte nadomak Tivta, na 6,9 miliona kvadrata.

Luštica Bay je jedinstveno i pionirsko naselje za život i stanovanje, skriveno u spektakularnom pejzažu crnogorske obale, koja ubrzano postaje jedno od najpopularnijih i najeminentnijih prirodnih pejzaža. Smješteni na istorijskom raskršću između Boke kotorske i Budvanske rivijere, građevinski radovi u Luštica Bay počeli su prije dvije godine.

Luštica bay
Luštica Bay

Projekat obuhvata 690 hektara površine darežljive zelenilom, sa otvorenim pogledom na Jadran, crnogorske planine i tivatski zaliv. Minimalna izgrađenost i maksimalna posvećenost prirodi omogućiće da stanovnici i njihovi gosti uživaju u netaknutoj prirodi ovog živopisnog i jedinstvenog primorskog krajolika. Projekat obuhvata oko 1000 stambenih jedinica, 500 gradskih kuća, luksuzne vile na brdu, dvije marine, sedam hotela, golf teren sa potpisom Geri Plejera i ostale sadržaje neophodne za funkcionisanje grada.

Prvi od sedam hotela u turističkom kompleksu Luštica Bay, Promenada hotel, biće dizajniran na osnovu athitektonsko-urbanističkog rješenja do kojeg će se doći putem međunarodnog konkursa koji je u toku. Gradnja hotela planirana je do kraja godine.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.