10 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi put ponudu Tivta predstavili na Kosovu

Sajam Priština
Sajam Priština

Turistička organizacija Tivat prvi put predstavila je ponudu najmanjeg bokeljskog grada javnosti na Kosovu, učestvujući na sajmu turizma i putovanja  „Travel fair 2016“ koji je juče završen u Prištini.

Učesnici ovog dvodnevnog sajma bili su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Opština i Turistička organizacija Ulcinj, kao i lokalne TO Tivta, Bara, Kotora i Budve.

TO Tivat je po prvi put nastupila na ovom sajmu i brojnim posjeticima manifestacije u Prištni predstavila ponudu najmanjeg bokeljskog grada u vidu raznovrsnog propagandnog materijala.

Pored mapa grada, opštih brošura ,,Tivat na dlanu” i ,,Od elite do elite”, kataloga privatnog smještaja, razglednica, postera, TO Tivat je pripremila i info-letak na albanskom jeziku. Na održanoj konferenciji za štampu, direktorica TO Bernarda Moškov, predstavila je kosovskim medijima ponudu Tivta za nastupajuće ljeto, a tamošnja javnost najviše interesovanja pokazala je za kupališni turizam i posebno plažu Plavi horizonti.

Sajam Priština
Sajam Priština

Inače, TO Tivta je povodom 22.aprila -Dana planete Zemlje, zasadila sezonsko cvijeće u veselim bojama ispred svojih prostorija u centru grada.

To je prva u nizu akcija koje je tivatska TO pripremila u okviru tradicionalnih manifestacija “Dani magnolije” i “Turistički cvijet” kojima se obilježava početak glavne ljetnje turističke sezone.

U Tivtu boravi 900 turista

U svim vidovima smješptaja na Tivatskopj rivijeri trenutno boravi 900 zvanično prijavljenih gostiju,  i to svi iz inostranstva. U hotelima odmara 137 posjetilaca, dok 763 tursita koriste usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Najčitanije