17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi kup Budve u big game ribolovu – Splićani najbolji

Big Game - Budva
Big Game – Budva

Prvi kup grada Budve u big game ribolovu, koji je od 13. do 16. maja oku­pio sportske ribolovce, pripao je ekipi Limini iz Splita, tima koji je minulih godina minulih u lovu na tune i sabljarke trijumfovao na mnogim jadranskim takmičenjima, drugo mjesto pripalo je ekipi Predatora iz Budve, dok je treća bila hrvatska posada na brodu Tango.

Posada Limlnija u flnišu, tre­ćeg dana takmičenja, sa ulo­vom plave tune od 48,6 kilogra­ma pretekla buvanski Predator sa kapetanom Zoranom Racanovićem na čelu kojem je pri­palo drugo mjesto.

Oba broda nakon tri dana imala su uku­pno tri ribe na palubi, a težina je na kraju prevagnula u korist splitske posade.

Big game Budva 2015
Big game Budva 2015

Treće mjesto osvojila je hrvatska ekipa Tan­go sa dvije ulovljene tune. Sa po jednom tunom upisali su se brodovi Notos, Mako i Blue – fin.

Big game Budva 2015
Big game Budva 2015

Ostali nijesu imali sreće (učestvovalo 19 posada iz Crne Gore, Ukrajine, Srbije, Hrvat­ske i Crne Gore). Ukupno je ulovljeno 11 riba, a minimalna mjera bila je 15 kilograma.

Ulovljeni primjerci tuna težili su između 29 i 48/5 kilograma. Bodovali su se još sabljarke, lampuge tuna i morskih pasa. Kup je prošao u znaku tune plavih peraja, najviše cijenjene vrste među tunidima.

Prema propozicija­ma lovilo se tehnikom drifting, iz plutajućeg broda uz prima­mu sardelom i ta najviše sa če­tiri ribolovna kompleta. Orga­nizatori i takmičari jako su zadovoljni ostvarenim rezulta­tima, čak ni jugo koji je drugog i trećeg dana uzburkao more nije pokvario ukupni utisak.

Big game Budva 2015
Big game Budva 2015

„Nepodijeljene su ocjene daje ovo jedno od najbolje organizovanih takmičenja u tunolovu na Jadranu. Potrudili smo se da sve štima kako treba, iznljeli teret organizacije. Vje­rujemo da će dogodine država, opština i turistički poslenici prepoznati značaj ovakvog kupa koji Crnu Goru i Budvu upisuje na listu jadranskih de­stilacija za lov tune i krupnih plavih predatora.

Big game Budva 2015
Big game Budva 2015

Poređenja radi, u Hrvatskoj se održava 11 ovakvih kupova štoje naše su­sjede pozicioniralo u jednu od top destincija u Evropi za big game ribolov – kazao je direktor takmičenja, Big game Budva, Dejan Božović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije