Prvi Jadranski samit o nafti i gasu

Jadranski samit o nafti
Jadranski samit o nafti

Prvi Jadranski samit o nafti i gasu, koji ima za cilj da ispita aktuelne mogućnosti i izazove u oblasti nafte i gasa u Jadranskom regionu, biće održan 10. i 11. marta 2015. godine u Budvi.

Samit bi trebao da pruži platformu za ostvarivanje kontakata ministarstvima i državnim institucijama sa stranim i lokalnim investitorima, u cilju sagledavanja mogućnosti iz oblasti nafte i gasa u regionu, sa posebnim akcentom na Crnu Goru, Hrvatsku i Albaniju.

Program je koncipiran tako da pokrene aktivnosti na ispitivanju mogućnosti i izazova u oblasti nafte i gasa, pokušavajući da pronađe rješenja za uspješan i održivi razvoj. Njime će biti obuhvaćen regulatorni okvir, finansiranje, infrastruktura i servisne usluge, neophodne za podršku funkcionisanju i razvoju ove industrije.

Predstojeći Jadranski samit biće prilika da sve zemlje regiona u interakciji sa međunarodnom zajednicom nafte i gasa predstave potencijale regiona Zapadnog Balkana, i da razgovaraju o izazovima sa kojima se ova industrija u svom razvoju mora suočiti.

Na samitu će govoriti visoki zvaničnici iz zemalja regiona, kao i predstavnici naftne industrije iz Evrope i svijeta.

Organizator samita je specijalizovani organizator međunarodnih događaja Global Events Partner, koji okuplja poslovne zajednice iz oblasti nafte i gasa.

1 komentar

  1. Novozelandskoj podružnici austrijske kompanije OMV, jednom od koncesionara za bušenje Jadrana koji je dobio 7 istražnih polja, u petak se ponovno izlila nafta s platforme Raroa! http://bit.ly/1vuOgZ9 ‪#‎SOSzaJadran‬ I 2010. godine im se s iste platforme izlila nafta u more Novog Zelanda: http://bit.ly/1vuOa3J
    Hoće li Hrvatska Agencija za ugljikovodike i dalje tvrditi kako su odabrali kompanije koje koriste visoke tehnološke i ekološke standarde te koje su dokazale da nemaju ekoloških incidenata u prošlosti?
    http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11406521
    Spasimo Jadran ZAJEDNO <3
    http://youtu.be/s1XGse5QI94

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.