15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi festival uličnih performera „InArt“ u Tivtu

Prvi festival uličnih performera „InArt“ počinje večeras u Tivtu i trajaće tri dana.

Na različitim lokacijama u gradu svoje predstavljanje imaće brojni umjetnici iz osam zemalja koji će se potruditi da svima koji se nađu Tivtu pokažu svoje neobične vještine.

Festival će zvanično biti otvoren u četvrtak, 28.jula u 21h, kada će nakon pozdravnih govora predstavnika Opštine Tivat i organizatora InArt festivala – Koncept Plus iz Podgorice, biti otvorena izložba „Drvostvori“ Mladena Karišika iz Kolašina, a potom će uslijediti nastupi gosta iz Belgije Bartoa, makedonske teatarske trupe Teatrosk, Žarka Stanišića iz Podgorice, gosta iz Italije Otta il Bassotta, te plesnog studija indonežanskog plesa Bidadari i Cigo One Man banda iz Pule. Tehniku takozvanog slikanja na vodi pokazaće turski umjetnik Zafir Kijiđi, 3D artom će se predstaviti predstavnici Beton festa iz Sarajeva, a Animacije Bajka će raditi face painting.

Veče će muzički upotpuniti nastup benda Toć iz Tivta.

Intenzivan program planiran je za sva tri dana trajanja festivala, a sve aktivnosti će se odvijati na ulicama i trgovima Tivta.

Organizatori se nadaju da će razigrana atmosfera festivala privući posjetioce, koji će osim aktuelne turističke ponude moći da uživaju u interesantnim umjetničkim formama.

Produkciju festivala potpisuje kompanija Koncept Plus iz Podgorice u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Tivat, a festival je dobio podršku Opštine Tivat, Nacionalne turističke organizacije, Ministarstva kulture Crne Gore i Turskog kulturnog centra Yunus Emre Enstitüsü iz Podgorice.

Najčitanije