16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi Bokeški noćni aquatlon

Bokeški aquatlon
Bokeški aquatlon

U organizaciji Triatlon kluba Tivat i Triatlon saveza Crne Gore, u subotu 18. jula s početkom u 19 sati u Tivtu će se održati Otvoreno prvenstvo Crne Gore u akvatlonu – 1. Bokeški noćni akvatlon 2015.

Aquatlon je jedna od varijanti triatlona i jedna od najjednostavnijih mulitsportskih disciplina, a sastoji se od dvije discipline, plivanje i trčanja, te će po prvi put biti predstavljena crnogorskoj javnosti, u ovom slučaju u dužinama od 1.000 i 5.000 metara. Ambijent obnovljene gradske Rive na Pinama i marine Porto Montenegro, te vrijeme održavanja takmičenja pravi su mamac za jedan vrhunski sportsko-turistički spektakl.

Iako se ova disciplina organizuje po prvi put, očekuje se učešće preko 70 takmičara. Naime, kako će ovo biti Prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini dolazak na takmičenje potvrdili su svi najbolji crnogorski triatlonci i triatlonke, a pošto je otvorenog karaktera najavljeni su dolasci takmičara iz Hrvatske, Srbije, te po prvi put u našoj zemlji imaćemo i takmičare iz Norveške.

Bokeški aquatlon
Bokeški aquatlon

Sve informacije mogu se naći na sajtovima Triatlon kluba Tivat – www.tritivat.com  i Triatlon Saveza Crne Gore – www.triatlon.me,  kao i na službenoj Facebook stranici 1. Bokeškog aquatlona. Na navedenim stranicama su i uputstva za onlajn prijave, koje se mogu izvršiti i na dan utrke, prilikom preuzimanja startnih brojeva, zaključno do 18 sati, također na Pinama.

Prvi Bokeški noćni aquatlon biće održan uz podršku Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat,

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije