13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamenari – Prva samostalna izložba Dubravke Žafran

Prva samostalna izložba kolaža, slikarice Dubravke Žafran, otvorena je večeras u cafe baru „Bruštulin“, u okviru hotela “Casa del Mare Capitano”, u Kamenarima.

„Kada sam dolazio da pogledam radove plašio sam se da ne budu radovi sa kojima smo u poslijednje vrijeme zatrpani. Živimo u vrijeme kada svi nešto slikaju, sjeckaju lijepe. Rekao sam Dubravki ako to ne bude nešto kvalitetno neću doći da ti otvorim izložbu. Kada sam vidio kolaže obradovao sam se, pao mi je kamen sa srca, vidi se na ovim kolažima da je savladala zanat što je osnova da bi neko mogao da se bavi slikarstvom i ovom vrstom umjetnosti.

U ovom periodu od deset godina siguran sam da je u njoj akumulirano mnogo emocija, ideja, životnog iskustav, a što je to, pokazaće njeni sledeći radovi koje mi čekamo, uz molbu da više ne pravi pauzu od deset godina, te želju da postigne u umjetnosti koliko je postigao u sportu njen večerašnji domaćin vaterpolista Boris Zloković“ – kazao je otvarajući izložbu slikar i vajar Đuro Beli Prijić.

Zašto se čekalo deset godina za prvu samostalanu izložbu autorica je kazala, nesigurnost u sebe, nedovoljan broj radova, kakvu će reakciju ostaviti na publiku, izrazivši nadu da će nakon prve samostalne izložbe sve biti drugačije. Dubravka kaže da je oduvijek privlači kolaž kao forma.

Dubravka Žafran je rođena 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Radila je na beogradskom arhitektonskom birou „Aqua“ art Pojecr“. Učestvovala je na dvije kolektivne likovne izložbe. Živi u Bijeloj.

Najčitanije