17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prva regionalna konferencija lokalnih samouprava – „brže, jeftinije i pristupačnije“

Perović i Mršulja u Sremskoj Mitrovici

Predsjednica i sekretarka Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović i Maja Mršulja učestvovale su u radu Prve regionalne konferencije lokalnih samouprava zapadnog Balkana, koja je održana u Sremskoj Mitrovici 29. maja.

Predstavnici lokalnih samouprava iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske razmotrili su na konferenciji niz tema značajnih za jačanje regionalne saradnje u zemljama zapadnog Balkana.

Razgovarano je o značaju koji lokalne jedinice imaju u implementaciji mjera regionalnog razvoja, uticaju regionalne saradnje na malu i srednju privredu, te saradnji centralnih i lokalnih vlasti.

Prema riječima predsjednice SO Kotor Dragice Perović, konferencija je afirmisala političke, bezbjednosne i privredne uslove regionalne saradnje kao važnu kariku na putu učlanjenja u EU. Regionalno zajedništvo, kako je naglašeno, treba razvijati jačanjem poslovne saradnje, realizacijom zajedničkih programa ekonomskog razvoja u različitim oblastima, kao što su proizvodnja zdrave hrane, jačanje turističkih resursa i sl.

Flora Art

Preporuka Konferencije lokalnim samoupravama je da se rukovode devizom „brže, jeftinije i pristupačnije“, a okvir njihovog rada mora biti podržan političkom stabilnošću i pravnom sigurnošću.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije