13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Prova“ se renovira do marta

Prova
Prova

HTP „Primorje“ iz Tivta zatvorilo je zbog renoviranja, svoj elitni restoran „Prova“ na Šetalištu kapetana Iva Vizina u Tivtu.

Iako su se gradom proširile glasine da je elitni lokal u čiju je gradnju „Primorje“ prije nekoliko godina uložilo više od milion eura, prodat jednom privatniku, iz poslovodstva „Primorja“ su nam kazali da to nije tačno, već da je iskorišten zimski perid kada u gradu boravi najmanje turista, da se ovaj popularni lokal obnovi i dotjera jako bi zadržao svoj visoki renome.

„Prepoznatljiva spoljašnjost „Prive“ ostaće neizmijenjena, ali ćemo povećati prostor kuhinje kako bi otklonili „uska grla“ koja su nam se pojavljivala u sred sezone kada je restoran pun, a usluga mora biti i kvalitetzna i brza. Takođe, rekonstruisaće se kompletan enetrijer restorana kako bi „Prova“ dobila sva obilježja modernog lounge-bara.“- kazao je predjednik Borda direktora „Primorja“ Božidar Draganić dodajući da će u rekonstrukciju restorana biti uloženo do 150 hiljada eura. U novom ruhu, „Prova“ će goste ponovno primiti u martu.

Inače, ovaj  restoran kategorisan sa pet zvjezdica, otvoren je prije šest godina a svojim neuobičajenim izgledom koji podsjeća na pramac jedrenjaka, „Prova“ je postala svojevrsni lendmark Tivta i jedno od tada najvećih i najznačajnijih noviteta u ugostiteljskoj ponudi najmanje bokeljske opštine.

Restoran ima 570 kvadrata korisne površine, veliku terasu koju natkrivaju tende u obliku jedara broda i ukupnog je kapaciteta 400 mjesta. Ovu neuobičajenu i izuzetno atraktivnu građevinu projektovala je i dizajnirala poznata italijanska arhitektkinja Elena Bruza Paskve iz Varesea.

Izvor:S. L.

Najčitanije