Protest aktivistkinja povodom konvencije ‘Ona je ta’

Dvadesetak predstavnica ženskih NVO-a je protestovalo danas u Podgorici povodom održavanja regionalne Konvencije žena Zapadnog Balkana pod nazivom “Ona je ta”, koju organizuje nevladina organizacija nstituta za javnu politiku, iza koje stoji kontroverzni Vladimir Beba Popović.

Žene su držale transparente na kojima je pisalo sa jedne strane “Ko je ona?” dok su sa druge strane bili odgovori, između ostalih “Ja sam radnica”, “Ja sam diskriminisana”, “Ja sam ignorisana”, “Ja sam nezavisna”, “Ja sam aktivistkinja”…

Takođe, ženske NVO su u saopštenju tražile da Vlada, Ministarstvo nauke, Glavni grad i Montenegro Airlines informišu javnost o pitanjima: Koji će uticaj pomenuti događaj imati na poboljšanje položaja žena u Crnoj Gori? Na osnovu koje odluke, konkursa, ili otvorenog poziva za nevladine organizacije su donijeli odluku da ograničena sredstva za unapređenje položaja žena troše na pomenuti projekat? Koliko sredstava  je svaka institucija pojedinačno uložila u organizaciju Konvencije, uklučujući i logističku podršku? Kolika je ukupna cijena ovog projekta, uključujući promotivnu kampanju, honorare učesnica Konvencije i svih osoba uključenih u projekat?

Većina aktivistkinja koje su bile prisutne na protestu su prethodno otkazale svoje učešće, a nakon pisanja medija, organizatori konvencije ‘Ko je ona? su sa svog portala uklonili logo Vlade Crne Gore i Montenegro airlinesa kao podražavaoce i sponzore.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.