Prosuli naftu i benzin u more

Zagađenje mora - Foto Radio Tivat
Zagađenje mora – Foto Radio Tivat

U akvatorijumu uvale Seljanovo ispred zgrade Jedriličarskog kluba „Delfin“ u Tivtu, danas je došlo do ekološkog incidenta jer se iz za sada neidentifikovanog plovnog objekta, u more izlila nafta i benzin.

Zapolsleni u Jedriličarskom klubu pozvali su Lučku kapetaniju Kotor čiji su inspektori sigurnosti plovidbe izašli na lice mjesta, obavili uviđaj i korišćenjem posebnih tzv. upijača,  pokupili veći dio masnih mrlja sa površine mora što su obuhvatale akvatorijum ispred „Delfina“, plaže hotela „Sun“ i dalje prema Ponti Seljanova.

Mrlje od nafte i benzina pomiješale su se sa drugim otpadom koji je plutao morem, što je uz jak smrad goriva koji se odjećao u vazduhu, juče pružalo vrlo ružnu sliku ovog dijela Tivatskog zaliva.

Zagađenje mora - Foto Radio Tivat
Zagađenje mora – Foto Radio Tivat

Šef Lučke kapetanije Kotor Bruno Brkanović kazao je da je uzrok zagađenja gotovo sigurno isticanje goriva sa nekog od brojnih plovnih objekata usidrenih u akvatorijumu uvale Seljanovo, ali direktan počinilac ipak nije otkriven.

IzvorS. L.
Podijeli

2 Komentari

  1. Mozda je sa nekog plovnog objekta a mozda je doslo i od nekuda daleko sa kopna.
    Koliko se potoka i kanala uliva u more,a koliko je automehanicara registrovanih i neregistrovanih po Seljanovu i uopste Tivtu.
    Gdje oni prosipaju naftu i benzinu sto peru djelove i staro ulje nego po kanalima koje usled kise dodje do mora i morske struje to raznesu i kad se more smiri poslije vjetra i kise pojavi se fleka u moru nedje daleko od mjesta dje je usla u more.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.