8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Proslavili Međunarodni dan starih

Dan-starih-u-prostorijama-Crvenog-krsta-Tivat
Dan-starih-u-prostorijama-Crvenog-krsta-Tivat

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel i glavna administratorka Opštine Jovanka Laličić, posjetili su danas korisnike programa „Njega starih lica“, za koje je povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starih, već tradicionalnao druženje organizovala opštinska organizacija Crvenog krsta.

Događaju organizovanom u prostorijama Crvenog krsta na Seljanovu, prisustvovale su i geronto domaćice, njih šest koje se svakodnevno brinu o nešto manje od 60 korisnika programa.

Prisutne je pozdravio sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat Duško Božović istakavši da je Tivat jedna od rijetkih opština koja na ovaj način servisira potrebe svojih starijih građana.

„Ovaj program se već desetu godinu za redom kreće nesmanjenim tempom, a  naša je želja i namjera da njime obuhvatimo cjelokupnu teritoriju opštine Tivat, budući da se on za sada sprovodi u dvije mjesne zajednice“.- istakao je Božović.

Međunarodni Dan starih okupljenima je čestitao i predsjednik SO Ivan Novosel naglašavajući namjeru lokalne uprave da podrži ovaj program koji u velikoj mjeri poboljšava život starih lica.

„Utvrđeno je da postoji potreba za proširenjem ovog programa i povećanjem broja geronto domaćica. Siguran sam da ćemo to u narednom periodu realizovati. Takođe u planu je da opština dvije urbanističke parcele namijeni za izgradnju stanova za penzionere. Na ovaj način, ušli bismo u rješavanje stambenog problema starih lica u opštini Tivat. Nadam se da ćemo na ovoj lokaciji u najskorije vrijeme dobiti prostorije koje će biti namjenjene za druženje starije populacije.“- istakao je Novosel.

Predstavnici Opštine su u znak pažnje korisnicima programa uručili i prigodne poklone. Program „Njega starih lica“ u Tivtu otpočet je 2006. godine.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije