14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Proslava Dana Gradske muzike Herceg-Novi u subotu 28. oktobra

Gradska muzika Herceg Novi – foto Boka News

Povodom Dana  Gradske muzike Herceg Novi, koja postoji 131 godinu, u subotu 28.oktobra sa početkom u 19 sati u prostorijama društva na Karači  biće upriličen svečana izložba likovnih radova u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika Herceg Novi i muzički program.

Naime, ULUHN realizovalo je projekat pod nazivom “Djeca djeci”, pod pokroviteljstvom Opstine Herceg Novi. Projekat čine likovne radionice i radionice skulpture i stripa u prostorijama OKC HN.

Polaznici radionice realizovane od 2 – 26. oktobra su učenici OŠ sa teritorije Opštine uzrasta od 7 – 14 godina.  Osim tema koje su bile vezane za grad i proslavu Dana Opstine Herceg-Novi  djeca su imala mogućnost da rade i radove na slobodnu temu koristeći se različitim tehnikama poput ugljena, dripinga, te tehnikama koje se koriste za preradu i obradu gline.

Sa ponosom možemo kazati, da su pojedini najmlađi članovi Gradske muzike, bili polaznici ove radionice i  izneti podatak da u našem ansamblu a i u projektu ULUHN učestvuje veliki broj dece, što uliva nadu u svjetliju budućnost kako nas kao Organizacija iz oblasti umetnosti tako i našeg grada, poručuju iz Gradske muzike Herceg Novi.

Tom prilikom u okviru muzičkog programa Gradska muzika Herceg Novi izvešce premijerno kompoziciju Johanesa Bramsa : Mađarska igra br.5 koja je ujedno i muzički poklon naše dece , deci polaznicima radionice.

Nakon programa i otvaranja izložbe radova projekta “Djeca djeci ” bice upriličen koktel kako za učesnike programa i članove Gradske muzike tako i za sve naše drage prijatelje i posetioce.

Gradska Muzika Herceg- Novi

Defile Gradske muzike i mažoretki povodom Dana Opštine Herceg Novi  biće održan u subotu 28.oktobra u 10 sati, od  Trgu Nikole Đurkovica  do Parka Boka.

Hercegnovskа Grаdskа muzikа prvi nаstup je imаlа 1. jаnuаrа 1886. godine. Od 1974. godine u sаstаvu Grаdske muzike je i sekcijа mаžoretki.

Najčitanije