15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Proslava 90 godina – Bokeljske mornarice 809. Zagreb

PhotoBoka News
PhotoBoka News

Program obilježavanje 90-te godišnjice osnivanja Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb počunje u subotu 8.novembra okupljanjem u Crkvi sv. Vinka Paulskog u Frankopanskoj 17, Zagreb, gdje će biti služena Sveta Misa na blagdan Blaženog Gracije u 18, 30 sati.

Centralni događaj proslave je otvaranje izložbe „Zavjetni darovi bokeljskih pomoraca” u Muzeju za umjetnost i obrt u utorak, 11. novembra u 19 sati.

Izložbu koja u 52 sekcije, donosi 453 eksponata u nastala u periodu od XIV do XIX vijeka, zainteresovani će moći pogledati do 18. januara naredne godine.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Organizator izložbe je Muzej za umjetnost i obrt Zagreb, Pomorski muzej Crne Gore Kotor i Kotorska biskupija.

Izložba je organizovana uz podršku Grada Zagreba i Grada Kotora, ministarstava kulture Hrvatske i Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske kroz program “Hrvatska kuća – Croatia House”.

Autori izložbe, koja se realizuje u saradnji sa su Željko Brguljan, dr Arijana Koprčina i mr Mileva Pejaković Vujošević.

Svečana završna manifestacija jubileja održat će se u četvtrtak, 27. studenog u 18 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt. Tada će se održati večeri bokeljske poezije Dubravke Jovanović, a na prezentacijama knjige “Iza koltrine” i “Na sotani bokeljske otmjenosti” govorit će akademik Tonko Maroević, prof. Željko Brguljan i Jasmina Grgurević.

Najčitanije