17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promotivni izleti na Vrmac i Orjen, obilazak BETSA staza

Vrmac staze - Vjeverice
Vrmac staze – Vjeverice

U cilju promocije BETSA pješačkih staza urađenih u okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)” finansiranog od strane Evropske unije, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Eko Boka uz podršku planinarskog kluba “Subra” i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena organizuju izlete na Orjen, Vrmac i tivatska Solila za sve zainteresovane građane.

Izlet na Orjenu će biti organizovan u subotu 12.novembra gdje će učesnici imati priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja planine Orjen, ali i da uživaju u bojama jeseni kojima je Orjen prekriven.

Izlet na Vrmcu biti organizovan u nedelju 13.novembra a osim upoznavanja sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja Vrmca, učesnici će moći uživati u  isprobavanju delikatesa od kestena (kostanja) na Kostanjadi u Donjem Stolivu koja će biti održana tog dana, kao i u posmatranju ptica i čarobnim bojama zalaska sunca na tivatskim Solilima.

Vrmac staze - Vjeverice
Vrmac staze – Vjeverice

Polazak za oba događaja je planiran u 6.30 sati sa trga Republike u Podgorici (u subotu 12.11 za izlet na Orjenu, u nedelju 13.11 za izlet na Vrmcu).

Zainteresovani zbog ograničenog broja mjesta trebaju prijaviti svoje učešće putem maila marija.stanisic@czip.me ili telefona 020 272 051 najkasnije do petka, 11.noivembra do 16 sati kako bi se formirala konačna lista polaznika.

Boka Kotorska -Pješačka staza Ubli - Risan Photo Željko Starčević
Boka Kotorska -Pješačka staza Ubli – Risan Photo Željko Starčević

Molimo da sve zainteresovane da u prijavi navedu kontakt telefon kao i događaj za kojeg se prijavljuju. Učesnici mogu učestvovati na oba događaja, ukoliko žele, ali je to potrebno navesti u prijavi, poručuju organizatori.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije