12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija priručnika za pomorce, kap. Bora Lučića

Kormilo
Kormilo

„STCW 2010 Manila amandmani-primjena konvencije u praksi” i „Organizacija obuke pomoraca” naziv je priručnika autora kapetana  Bora Lučića, čija će promocija biti večeras, petak, 16. janura u 18 sati  u prostorijama Bokeljske mornarice 809 u Kotoru.

„Poslednjih par mjeseci se vidjelo više nego dovoljno da naši pomorci nisu toliko upoznati sa međunarodnim konvencijama od kojih im zavisi i posao i sve ostalo, tako da se pojavila potreba da izađe neka knjiga na našem jeziku, napisana lakim jezikom da bi pomorci mogli na brzinu da pročitaju i dobiju osnovne informacije o samoj konvenciji“ – kazao je kapetan  Boro Lučić.

Lučić je naglasio da se radi o kratkim brošurama.

„Jedna je neophodna da je posjeduje bilo ko ko je uključen u obuku pomoraca . Mi imamo iskustva da dosta naših instruktora u centru za obuku pomoraca, pa čak i na fakultetima su bivši pomorci koji su priučeni profesori – kazao je Lučić

Prema najavi organizatora na promociji će govoriti  predsjednik Udruženja kapetana Mario Pilastro i autor.  Planirana je i projekcija filma o značaju Konvencije za obuku, izdavanje ovlašćenja i vršenja brodske straže pomoraca (STCW).

Sponzori promocije su Bokeljska mornarica 809 i Sindikat pomoraca Crne Gore, saopšteno je iz Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije