16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige Antiki fagot

Anti fagot
Antiki fagot

“Antiki fagot”  naziv je knjige autora novinara i publiciste Maša Čekića koja će biti  predstavljena u petak 11.novembra u galeriji ljetnjikovca “Buća” u 20 sati , u skolpu “Novembarskih dana culture”.

Pored autora, na promociji će govoriti: Blaženka Vučurović, Sonja Štilet, Dragan Popadić  i  Neven Staničić.

Knjiga “Antiki fagot” predstavlja zbirku Čekićevih izuzetno interesantnih zapisa o manje poznatim i zanimljivim ljudima, običajima, drervnim zanatima i događajima iz bogate prošlosti Boke Kotorske.

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.

Mašo Čekić je rođen u Risnu 1948.gonine. Gimnaziju i studije politikologije završio je u Sarajevu na Fakultetu političkih nauka. Radio je kao profesor, politički radnik i novinar, a specijalizirao je religije i međureligijske odnose. Objavio je više radova iz istorije, demografije, folklora i muzike, te zbirku recepata “Seranada od žućenice”. U saradnji sa Blaženkom Vučurović objavio je “Knjigu o žućenici”, a sa Jasminkom Grgurević ”Krajodraze”, antologiju tekstova o bokeljskom pejzažu kao dio projekta “Baština – pokretač razvoja”, u sklopu prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore. Poznati je gastro-nomad i urednik emisije “Mali od kužine” Radio Tivta, najstarije radio emisije posvećene kulinarstvu u Crnoj Gori i idejni tvorac “Žućenica festa”.

Najčitanije