10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Promjenjiv vikend uz puno topline

Priča u priči - On line izložba autor Ivka Janković
Foto Ivka Janković

Zaredali su se dani većinom hladniji od prosjeka. Posljednjih dana minimalne temperature vazduha u unutrašnjosti padale su do zimskih -5°C, a uz obalu bilo je oko +  5°C

Jutrošnja južina uvod je u sasvim drugačiji ostatak mjeseca.

Prostrano polje sniženog  pritiska vazduha s centrom nad sjeverozapadnom Evropom našem dijelu Evrope donosi južne vjetrove i toplu vazdušnu masu, tako da će nas sljedećih dana pratiti natprosječno toplo vrijeme, iako uz više oblaka i povremenu kišu. Osobito toplo bit će u prvoj polovini sljedeće sedmice kada bi temperaturna odstupanja od normale ponegdje biti blizu rekordnih vrijednosti.

Petak:
Pretežno sunčano, ujutru po kotlinama na sjeveru magla. Krajem dana postepeno povećanje oblačnosti, a tokom noći u jugozapadnim i zapadnim predjelima ponegdje moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, na primorju i u sjevernim predjelima lokalno pojačan, južni i istočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 18 stepeni.

Još toplije vrijeme očekuje nas sljedeće sedmice!

Od ponedjeljka do četvrtka bit će pretežno sunčano uz umjereno jugo i temperature vazduha koje će u mnogim dijelovima Dalmacije dosezati ili čak malo prijeći visokih 20 Celzijevih stupnjeva! Ovako visoke temperature vazduha u zadnjoj dekadi novembra nisu uobičajene, a novo razdoblje s hladnijim vremenom za sada nije na vidiku!

 

Najčitanije