13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Promjena vremena na vidiku

B News
Photo: Boka News

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme, ponegdje uz jutarnju maglu očekuje nas i početkom ove sedmice. Jugo, koje će zapuhati krajem utorka, bit će prvi znak jače, ali prolazne promjene vremena koja nas očekuje u srijedu i četvrtak. Ova će ciklona donijeti kišu, a s burom i pad temperature vazduha pa će se tek sredinom sedmice prolazno završiti već poduže razdoblje natprosječno toplog vremena ovoga oktobra.

Krajem utorka prognostički modeli predviđaju stvaranje nove ciklone nad sjevernom Italijom. Njen će se centar vjerojatno uputiti prema Jadranu tokom srijede, a ciklonu će dodatno ojačati poremećaj koji će brzo stići sa sjeverozapada kontinenta. Ovu ciklonu Crometeo tim je nazvao Antonela. Ona će nam donijeti kišu i zahlađenje, na većem dijelu Jadrana i buru. Ciklona se ne bi trebala duže zadržati nad našim područjem, pa je izgledna stabilizacija vremena već od petka.

U Boki kotorskoj je sunčano najviša dnevna temperatura vazduha do 26 stepeni, temperatura mora oko 22 stepena, još uvjek ugodno za kupanje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije