16 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat – Online plakati u nastavi kao zamjena za klasične

Škola
Škola

U Osnovnoj školi „Narodni heroj Savo Ilić“ u Kotoru započela je realizacija jednogodišnjeg projekat “Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate”, čiji su autori Dijana Milošević i Damir Drašković.

Projekat je zbog svoje ekonomičnosti i integracije digitalnih i ekoloških komponenti prihvaćen i finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete.

Koordinatorka projekta, Dijana Milošević, kaže, “Cilj projekta je putem edukativnog GlogsterEdu servisa, namjenjenog isključivo za nastavu, preorjentisati nastavnike i učenike na korištenje online multimedijalnih plakata koji bi zamijenili dosadašnje hamer plakate. Funkcionalnost GlogsterEdu platforme ogleda se, osim uštede potrošnje papira i sredstava za izradu papirnih plakata i u mogućnostima ugradnje slika, teksta, video i audio zapisa, linkova i grafičkih elemenata u sadržajima plakata. Najveća prednost ovakvog načina predstavljanja školskih radova je rad u sigurnom Internet okruženju, kreiranje portfolija i mogućnost publiciranja radova. Za navedeni projekta Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva za otvaranje GlogsterEdu naloga za 10 nastavnika i 300 učenika naše škole, na period od godinu dana. Ovaj projekat predstavlja primjer neminovnog procesa digitalizacije u svim segmentima obrazovanja.“

Tokom ove sedmice započet će i školska obuka nastavnika i učenika za rad na platformi GloGster Edu, a kako kažu koordinatori projekta, Dijana Milošević i Damir Drašković, namjera im je proširiti ideju na nivou svih crnogorskih škola.

glogster
Glogster

Što je GlogsterEdu ?

GlogsterEdu je web platforma za izradu interaktivnih online plakata u kojem nastavnici i učenici mogu nakreativan načiniz rađivati plakate sa ugrađenim tekstom, fotografijama, audio i video zapisima, grafičkim dodacima i linkovima zavisno od teme. Ovajmultimedijalni alat 21. vijeka već uveliko postaje dio nastavnog procesa zamjenjujući klasičan format papirnatih plakata.

GlogsterEdu predstavlja sigurnu platformu za učenje namijenjen nastavnicima i učenicima. GlogsterEdu danas broji preko 740 000 nastavnika, 8 000 000 učenika, 10 000 000 glogova, tako da je Glogster Edu postao jedan od najznačajnijih alata zaobrazovanje 21. vijeka.

 

Najčitanije