Proizvodi malih poljoprivrednih proizvođača za goste hotela Regent

Organska hrana

Sa ciljem promovisanja poljoprivrede i povezivanja malih poljoprivrednih proizvođača iz Tivta sa renomiranim investitorima i hotelskim brendovima, Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo inicirao je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Sekretarijata, predstavnici hotela Regent Porto Monteneg

ro i zainteresovani poljoprivredni proizvođači.

Ovom je prilikom dogovorena saradnja pomenutog hotela sa proizvođačima meda – Danilom Samardžićem, organskog povrća – Đorđem Bulajićem, začinskog bilja i povrća – Slobodanom Knezovićem, kao i sa proizvođačem kozijeg sira i mlijeka – Mirkom Giljačom. Pomenuti proizvođači, a imajući u vidu da njihovi proizvodi zadovoljavaju visoko postavljene kriterijume ovog prestižnog hotelskog brenda, imaće priliku plasirati svoje proizvode trenutno jedinom hotelu sa 5 zvjezdica u Tivtu.

Kvalitetom njihovih prozvoda zadovoljni su regionalno poznat Regentov šef kuhinje Željko Knezović i šef nabavke hrane za hotel Regent Danilo Škurić.

Hotel Regent
Hotel Regent

„U osnovi naše ponude jesu zdrave i kvalitetne namirnice, porijeklom sa ovog područja. Upravo ovakve namirnice su glavni sastojak svih jela koje pripremamo i one donose onu posebnu vrijednost koju prepoznaju svi naši gosti. Nadamo se uspješnoj saradnji sa lokalnim proizvođačima i pozdravljamo incijativu opštine Tivat usmjerenu ka lokalnom stanovništvu“, reko je šef kuhinje Regent-a Željko Knezović.

Zahvaljujući se na iskazanom obostranom interesu za saradnju Petar Vujović, sekretar sekretarijata i Radmila Kilibarda, savjetnica za poljoprivredu, upoznali su prisutne sa zacrtanim prioritetima u radu ovog Sekretarijata, od kojih je jedan upravo uvezivanje lokalnih poljoprivrednih proizvođača sa renomiranim investitorima iz Tivta.

Gastro

„Na području opštine Tivat postoji oko 60-tak registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Kada sam preuzeo ovaj Sekretarijat istakao sam da je naša želja da, u mjeri u kojoj je to moguće, što više pomognemo lokalnom stanovništvu da osjeti benefite od prisustva krupnih investitora. Drago mi je da smo uspjeli uraditi prve korake u tom pravcu. Nadamo se da je uvezivanje, za sada četiri poljoprivredna proizvođača iz Tivta i hotela Regent samo početak, te da će i ostali proizvođači slijediti ovaj primjer i podići nivo i kvalitet ponude na način da zadovolje propisane standarde poslovanja hotela visoke kategorije“, istakao je Vujović, zahvaljujući menadžmentu hotela Regent Porto Montenegro na odgovornom i partnerskom odnosu prema Opštini Tivat.

U cilju nastavka dobre saradnje sa domaćim proizvođačima i unapređivanja njihovog poslovanja, promocije i plasiranja kvalitetnog domaćeg (lokalnog) proizvoda, kao i u skladu sa planom i programom Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, nastaviće se dalje povezivanje, edukacija, finansijska podrška  ali i druge aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovanja i standarda lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.