10 C
Kotor

Slušaj online radio

Prohorovljev „Palladium“ šest nedjelja u Tivtu

Ultaluksuzna 96 metara duga superjahta „Palladium“, ulovila je danas u marinu Porto Montenegr u Tivtu. Brod koji vije zastavu Kajmanskih ostrva u tivatskoj elitnoj marini ostaće šest nedjelja.

„Palladium“ je sa svojih skoro 4.500 bruto-tona veličine manjeg putničkog broda, a jahtu karakteriše neuobičajen futuristički dizajn spoljašnosti, posebno bokova broda, izgrađenog 2010 u renomiranom njemačkom brodogradilištu „Blohm + Voss” iz Hamburga.

Ova čelično aluminijumskaploveća palata izgrađena je po projektu dizajnera Majkla Liča. Dva MTU dizel motora daju joj maksimalnu brzinu od 19 čvorova, a uprkos tome što se radio o gotovo 100-metarskom brodu, “Palladium” je kapaciteta samo 16 putnika u šest ultralukzusnih kabina plus jednom ogromnom vlasničkom apartmanu.

Prema navodima specijalizovanih internet sajtova, “Palladium” karakteriše posebna šema farbanja i “obline” na trupu inspirisane formama kita-ubice, pa je ova jahta, prije nego što je zvanično krštena, u jahting-industriji bila poznata pod radnim nazivom “Project Orca”.

Palladium yacht
Palladium yacht

Ovaj ultra luksuzni brod za uživanje, opslužuje čak 40 članova posade koji će naredih nedjelja, dok jahta boravi u Porto Montenegro, istraživati Crnu Goru i uživati u njenim ljepotama. “Palladium” pripada ruskom finansijskom oligarhu Mihailu Prohorovu, čelniku “Onexim banke”, čije se lično bogatstvo procjenjuje na više od 13 milijardi dolara.

Izvor:S. L.

Najčitanije