Program proslave Dana opštine Kotor

Panorama Kotora - Photo - Zoran Nikolić, noćni snimak Kotora sa zidina
Panorama Kotora – Zoran Nikolić

U susret 21. novembru – Danu opštine Kotor iz lokalne uprave predstavljen je program proslave.

U ponedjeljak 16. novembra u palati Grgurina od 19 sati će biti priređen program pod nazivom „Reklame i oglasi između dva svjetska rata”. Dan kasnije u 18 sati u kotorskom Kulturnom centru biće otvorena izložba dječjih radova likovne škole „Art duga”, a u 19 sati u kinu „Boka” biće promovisana knjiga „Mrvu drukče” autorke profesorke Marije Jevtić.

U srijedu 18. novembra u 10 sati u sali Opštine Kotor biće organizovan prijem vjerskih velikodostojnika. U 18 sati u Gradskoj galeriji biće otvorena izložba pod nazivom”Kotorski vizuelni umjetnici”. Sat kasnije će u Crkvi Svetog Duha biti promovisana knjiga radijskih kolumni „Dva minuta Kotora” u izdanju Radio Kotora.

U četvrtak 19. novembra će na bazenu „Nikša Bućin” u 17 sati biti organizovan vaterpolo turnir najmlađih selekcija PVK „Primorac” i VA „Cattaro” , a u 19 sati u Crkvi Svetog Pavla će biti održan koncert crnogorskih klapa.

U petak 20. novembra u 10 sati u prostorijama Opštine će biti priređen prijem za najbolje učenike i studente sa područja naše opštine, a sat kasnije će u prostorijama Državnog arhiva (Trg Svetog Tripuna) biti predstavljen projekat „Virtuelni Kotor XIX vijeka”. U 12 sati će u risanskoj školi biti upriličena svečanost povodom proslave dana Osnovne škole „Veljko Drobnjaković” i dana Mjesne zajednice Risan. U 18 sati u palati Pima će biti otvorena izložba slika „Umjetnici iz Srbije u zbirci Galerije solidarnosti”, u 19 sati će u Crkvi Svetog Pavla biti promovisana knjiga „Botunade” autorke Vlaste Mandić, dok će u 20 sati koncertom Jovana Kolundžije u Crkvi Svetog Duha biti otvorena zimska koncertna sezona.

U subotu 21. novembra – na Dan opštine Kotor će u 8 sati Gradska muzika po tradiciji obići grad, a pola sata kasnije će za njihove članove biti priređen prijem u sali Opštine Kotor. U 9.30 će u istom prostoru biti prijem „Bokeljske mornarice”, a u 10 sati je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu. U 11.15 biće svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine, a u gradskom Parku slobode će petnaest minuta kasnije biti položeni vijenci na spomenik palim borcima. U 11. 45 će na gradskoj rivi biti dočekani učesnici „Trke mira”. U 12 sati će na Trgu od oružja biti odigrano kolo Bokeljske mornarice. Svečana sjednica Skupštine opštine Kotor biće održana u 13 sati u Kulturnom centru „Nikola Đurković”.

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

U nedjelju 22. novembra u Muzeju grada Perasta će od 18 sati biti otvorena izložba „Blago osmanskog arhiva”.

U ponedjeljak 23. novembra u 19 sati će u sali kina „Boka” biti promovisana knjiga „Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (IX vijek – 1571) autorke dr Katarine Mitrović.

U utorak 24. novembra u 20 sati u Crkvi Svetog Duha koncert će održati trio „Tarantella” koji čine violinistkinje Milena Vuković i Mirjana Jovanović te pijanista Davor Novak.

U srijedu 25. novembra u 17 sati u kotorskom Kulturnom centru biće odigrana dječja predstava „Pazi zebru gazi” koju je po motivima teksta bosansko-hercegovačkog pisca Miroljuba Mijatovića režirao Petar Pejaković. U četvrtak 26. novembra koncert profesora kotorske muzičke škole pod nazivom „Poklon gradu” biće upriličen u Crkvi Svetog Duha s početkom u 19 sati.

Promocija monografije „Barok Crne Gore” autora Gojka Čelebića biće održana u crkvi Svetog Pavla u petak 27. novembra s početkom u 19 sati, dok će veče pjesama i muzike pod nazivom „Od Kvarnera pa do lijepe Boke” biti održano u Kulturnom centru u subotu 28. novembra u 19 sati.

Program proslave Dana opštine Kotor završava se u ponedjeljak 30. novembra – u 19 sati u Kulturnom centru biće odigrana predstava „Očevi su gradili” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Plakat programa
Plakat programa
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.