16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Program proslave Dana opštine Kotor – 21.novembar

Panorama Kotora - Photo - Zoran Nikolić, noćni snimak Kotora sa zidina
Panorama Kotora – Zoran Nikolić

Na Dan opštine Kotor, 21. novembra, subota, u osam sati Gradska muzika Kotora po tradiciji obići će grad, a pola sata kasnije će za njihove članove biti priređen prijem u sali Opštine Kotor. U 9.30 predviđen je prijem „Bokeljske mornarice”, a u 10 sati je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu.

U 11.15 biće svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine, u gradskom Parku slobode će petnaest minuta kasnije biti položeni vijenci na spomenik palim borcima. U 11. 45 će na gradskoj rivi biti dočekani učesnici „Trke mira”.

U 12 sati na Trgu od oružja biti odigrano kolo Bokeljske mornarice. Svečana sjednica Skupštine opštine Kotor biće održana u 13 sati u Kulturnom centru „Nikola Đurković”.

U nedjelju 22. novembra u Muzeju grada Perasta od 18 sati biće otvorena izložba „Blago osmanskog arhiva”.

U ponedjeljak 23. novembra u 19 sati će u sali kina „Boka” biti promovisana knjiga „Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (IX vijek – 1571) autorke dr Katarine Mitrović.

Kotor noću - foto Zoran Nikolić
Kotor noću – foto Zoran Nikolić

U utorak 24. novembra u 20 sati u Crkvi Svetog Duha koncert će održati trio „Tarantella” koji čine violinistkinje Milena Vuković i Mirjana Jovanović te pijanista Davor Novak.

U srijedu 25. novembra u 17 sati u kotorskom Kulturnom centru biće odigrana dječja predstava „Pazi zebru gazi” koju je po motivima teksta bosansko-hercegovačkog pisca Miroljuba Mijatovića režirao Petar Pejaković.

U četvrtak 26. novembra koncert profesora kotorske muzičke škole pod nazivom „Poklon gradu” biće upriličen u Crkvi Svetog Duha s početkom u 19 sati. Promocija monografije „Barok Crne Gore” autora Gojka Čelebića biće održana u crkvi Svetog Pavla u petak 27. novembra s početkom u 19 sati, dok će veče pjesama i muzike pod nazivom „Od Kvarnera pa do lijepe Boke” biti održano u Kulturnom centru u subotu 28. novembra u 19 sati.

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

Program proslave Dana opštine Kotor završava se u ponedjeljak 30. novembra – u 19 sati u Kulturnom centru biće odigrana predstava „Očevi su gradili” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije