16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Program Fešta kamelija 2015.

Fešta kamelija
Fešta kamelija

NVO „Kamelija iz Stoliva“ objavila je program ovogodišnje Fešte kamelije, koja počinje 20 marta izložbom aranžmana od cvijeta kamelije, koja će biti otvorena u 18 sati u foajeu tivatskog Centra za kulturu.

Za 21.mart, od 10 sati, u Stolivu su planirane likovna i literarna sekcija u prirodi, a dan kasnije, 22.marta, u Stolivu će biti održana Centralna manifestacija „Fešta kamelija 2015.” Svečano otvaranje uz prigodan kulturno-zabavni program zakazano je za 11 sati, a program fešte obuhvata i izložbu aranžmana od cvijeta kamelije, izložbu likovnih radova i prezentaciju literarnih radova, izbor najljepšeg đardina sa kamelijama, izlete pješačkom stazom na brdo Vrmac i Gornji Stoliv u dva termina, od 8 i od 13 sati, te tradicionalnu mušljada.

Fešta se nastavlja i tokom aprila. U koncertnoj dvorani Crkve Svetog Duha, 9.aprila od 19 sati, biće održan koncert mladih muzičkih stvaralaca pod naslovom „Kameliji s ljubavlju“.

Kamelija
Kamelija

Tradicionalni Bal kamelija sa izborom Dame kamelija biće održan 18 aprila od 20:30 sati, a fešta završava u nedjelju, 26.aprila, manifestacijom „CAMELLIA TROPHY”, koja za cilj ima promociju i očuvanje drvenih barki

Pokrovitelj manifestacije posvećene cvijetu kamelije i promociji bokeške tradicije i kulture je Opština Kotor.

Najčitanije