Program 48.Praznika mimoze

Festival će početi poslednje subote januara abrumom

Otvaranje praznika 2016.
Otvaranje praznika 2016.

Program 48. Praznika mimoze 2017. obećava da tokom 21 februarskog dana u Herceg-Novom programa neće faliti.

Festival će biti otvoren i zatvoren koncertima regionalnih muzičkih zvijezda – Tonija Cetinskog i Željka Samardžića.

“Na osnovu dobrog iskustva od prošle godine, Praznik mimoze se i ove određuje kao karnevalska, zabavna, pučka svečanost, uz sve ono što su konotacije i sadržaji ovo vremena”, kazao je direkotr Javne ustanove kulture “Herceg Fest” – Stevan Koprivica.

Festival će početi poslednje subote januara abrumom, takozvanom karnevalskom povorkom poziva, od Igala do Trga Nikole Đurkovića, kao i postavljanjem lutke karnevala i sandučića za optužbe i sugestije na Trgu. U večernjim satima će uslijediti koncert u parku Boka.

Otvaranje slijedi već 3. februara, u petak uveče, velikom karnevalskom povorkom i koncertom Tonija Cetinskog.

Za naredni dan, 4. februar, zakazana je fešta od mimoze, ribe i vina u mjestima duž rivijere, a uveče prvi maskenbal u Institutu “Dr Simo Milošević” na kojem će nastupiti Jelena Rozga i klapa Stari kapetan.

“U želji da ne ostanemo samo u svojim okvirima, već da pokažemo otvorenost, novitet Praznika su dvije manifestacije – Dani Beograda i Dani Francuske. U sklopu oba programa biće organizovane tri vrste manifestacija: ulični performansi, gastro večeri i kulturni programi”, kazao je Koprivica.

Dani Beograda organizuju se u saradnji sa Turističkom organizacijom tog grada 6, 7. i 8. februara, a Dani Francuske 13, 14. i 15. februara u dogovoru sa fransuskom ambasadom u Crnoj Gori.

Novina je da će dio Praznika biti i atraktivna, tipično mediteranska igra – picigin. Dan picigina planiran je 9. februara, na plaži na staroj Banji u Igalu. Igalo će toga dana biti i lokacija za manifestaciju Otvorena ulica.

Takmičenje za najljepši cvijetni aranžman održaće se u hotelu „Vojvodina“ 10. februara. Istog dana će od parka Boke do glavnog gradskog trga proći dječija cvijetna povorka.

Dan kasnije, 11. februara, zakazana je fešta na Škveru, uz muziku, ribu i vino. Uveče slijedi maskenbal u nekom od novskih hotela, sa Boka bendom, Ansamblom Toć i Mjesnom muzikom Đenovići.

Program Mimoza
Program Mimoza

Petak, 17. februar, rezervisan je za dječiji maskenbal u Institutu. Istog dana, u večernjim satima, Otvorena ulica u Herceg Novom – na tri punkta od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića nastupiće domaći bendovi.

Treći maskenbal će se održati 18. februara u Institutu, a za muziku će se pobrinuti Danijela Martinović.

Suđenje karnevalu zakazano je za 19. februar, nakon ćega će na Trgu nastupiti Željko Samardžić.

Festival će u svom 48. izdanju trajati i četvrtu nedelju, kada će se u Institutu Igalo održati gastro-događaji: Riblja večera i Lovačka večera, kao i program “Dani mimoze u Nikšiću”.

Mimoza
Mimoza

U okviru Praznika biće organizovan i 22. plivački miting “Montenegro mimoza kup” na bazenu Instituta Igalo, kao i drugi sportski programi.

“Herceg Fest” kao organizator zadržava pravo izmjene programa i termina, ali ovaj program je osnova koja je utvrđena sa O

pštinom Herceg Novi kao pokroviteljem, najavili su iz te ustanove i istakli da su sigurni u kvalitet festivala i dobru zabavu u februaru u Herceg Novom.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.