8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prognoza do kraja oktobra: Evo kada nam stižu kiša, bura i zahlađenje

Boka Kotorska - foto M. Marušić
Boka Kotorska – foto M. Marušić

Vikend za nama donio je suvo vrijeme. Pri tome je subota bila sunčana, a nedjelje je donijela povremeno povećanu naoblaku. Danju je posvuda bilo natprosječno toplo s temperaturama do 20 stepeni u najtoplijem dijelu dana.

Još topije vrijeme očekuje nas sljedeća dva dana! Iako će se u ponedjeljak i utorak zadržati suvo i pretežno sunčano, ciklona daleko nad zapadnim Sredozemljem donijet će nam jugo i daljnji porast temperature vazduha. Tako će neobična jesenska toplina kulminirati tokom utorka kada će najviše dnevne temperature vazduha biti od 20 do visoka 24 Celzijeva stepena.

Frontalni poremećaj, koji će se nad Jadran spustiti sa sjevera Evrope, donijet će nam u srijedu prolaznu promjenu vremena. Već tokom jutra očekuje nas naoblačenje, a zatim kiša, pljuskovi i grmljavina. Jugo će puhati još u prvom dijelu dana, pa će se zadržati toplo. Temperature će ponovno dosezati i prelaziti visokih 20 stepeni.

Od četvrtka do kraja sedmice bit će suvo. Još je početkom četvrtka moguća promjenjiva naoblaka, a onda će prevladavati vedro. U četvrtak i petak očekuje nas umjerena do jaka bura. U subotu će sasvim oslabiti, a u nedjelju okrenuti na slab jugozapadnjak. Biće hladnije, osobito u noćnim i jutarnjim satima.

Suvo će se zadržati i posljednjeg dana oktobra, u ponedjeljak.

Rade Popadić

Crometeo

Najčitanije