Profesor Milenko Pasinović: Zasluženo sjećanje na Starovića

Reagovanje profesora Milenka Pasinovića

Prof. Milenko Pasinović - foto Boka News
Prof. Milenko Pasinović – foto Boka News

Za sve one koji su ga poznavali a posebno one koji su sa njim sarađivali, ime i djelo Sava Starovića, ostaće u trajnoj uspomeni. Svjedok sam uspješne saradnje i razumijevanja koje je pokazao Savo Starović prema Srednjoj pomorskoj školi , čiji sam, tada, bio direktor, opremanju njenih kabineta i školske radionice, kaže se u reakciji profesora Milenka Pasinovića.

Raduje me što će njegova bista biti dio muzejske postavke i simbol onog dijela koji se odnosi na razvoj „ Jugooceanije“ , drugog po veličini , brodarskog preduzeća bivše SFRJ. I zgrada bivše „Jugooceanije“ predstavlja visoko pozicionirano djelo arhitekture druge polovine XX vijeka.Ta činjenica obavezuje da joj se odredi namjena primjerenija njenom arhitektonskom značaju.

Na žalost, ostala su samo sjećanja sve manjeg broja ljudi i podignute zgrade , ali i obaveza da se, uz dužno poštovanje, sjećamo svih koji su svojim znanjem i radom dali doprinos , prije svega, vrsnih pomoraca i privrednika , radnika „Jugooceanije“

prof. Milenko Pasinović

1 komentar

  1. Postovani Profesore
    Pozdravljam inicijativu o stalnoj postavci biste Gospodina Sava Starovica u Kotorskom muzeju.
    Osnivac i dugogodisnji direktor Jugooceanije zaista to i zasluzuje.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.