15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prodat najstariji tivatski hotel „Mimoza“

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Najstariji tivatski hotel, koji posluje u sklopu HTP „Mimoza”, prodatje ruskom investitoru. Po nezvaničnim informacijama, hotel je u srijedu prodat za 6.500.000 eura, a kupac je već uplatio kaparu od 500.000 eura, prenosi Pobjeda.

Akcionari Hotelsko-turističkog preduzeća „Mimoza” dali su saglasnost na prodaju hotela u decembru prošle godine, a prije tri dana predugovor o prodaji je potpisao predsjednik upravnog odbora HTP „Mimoza“ Đorđije Nicović. Najstariji tivatski hotel, koji se nalazi u centru grada na dvadesetak metara od mora, izgrađen je 1958. godine.

Sa kapacitetom od 72 sobe sa 144 ležaja, hotel površine 4.789 metara kvadratnih je kategorisan sa dvije zvjezdice, a krajem 2012. godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je HTP „Mimoza“ urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju i nadogradnju objekta. Po tim uslovima bilo je predviđeno da sa novih 1.600 kvadrata prostora i unapredenjem standarda hotel bude kategorisan sa četiri zvjezdice.

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Prodaja hotela najavljivana je već dva-tri puta, a uvijek je navođeno da je razlog prodaje kreditno zaduženje utrošeno na rekonstrukciju i dogradnju hotela „Pine“ i potreba da se rekonstruiše hotel „Kamelija“ u Donjoj Lastvi. Pored ovih hotela u vlasništvu HTP „Mimoza” je i izuzetno atraktivan, a godinama već zapušten kompleks Župa.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije