3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prodaju „Mimozu“ da izađu iz dugova ?

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Menadžment HTP „Mimoza“ Tivat predložio je akcionarima da donesu odluku o prodaji istoimenog hotela koji se nalazi u srcu Tivta.

„Tačno je da smo predložili takvu odluku koja će se naći na dnevnom redu Skupštine akcionara zakazane za 22.decembar. Prodajom hotela došli bismo do novca koji bi nam omogućio da izađemo iz dugova i kredita što smo ih podigli za detaljnu rekonstrukciju hotela „Pine“, a dobićemo i materijalnu osnovu za neophodnu rekonstrukciju hotela „Kamelija“ u Donjoj Lastvi. Uz to, od tog novca ponudili bi i socijalne programe za višak radnika, kao i isplatu manjinskih akcionara koji možda više ne žele zadržati portfelj u firmi.“- potvrdio je danas za Boka News izvršni direktor HTP „Mimoza“ Marko Petričević.

Iako cijena još nije određena, u menadžmentu tivatskog HTP smatraju da bi se hotel „Mimoza“ mogao prodati za cifru izmešu 5 i 8 miliona eura. Tivatsko turističko preduzeće inače, kao većinski vlasnici već godinama kontrolišu podgorički i beogradski biznismeni Veselin Barović i Đorđe Nicović.

Lokacija hotela Mimoza
Lokacija hotela Mimoza

Hotel „Mimoza“ najstariji je aktivni tivatski hotel i podignut je daleke 1958 godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine. Hotel se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru Tivta, u malom parku na uglu ulica Maršala Tita, 21.novembra i Njegoševe, na 20 metara od mora, a trenutno je kategorisan sa dvije zvjezdice. Hotel “Mimoza” raspolaže restoranom sa 200 mjesta, aperitiv barom, snack barom, salom za sastanke od 100 mjesta i salonom zabavnih igara sa bilijar salom i atraktivnom terasom u parku. Kapacitet hotela je 144 ležaja u 72 sobe sa kupatilima, centralnim grijanjem, klimom, TV-om, telefonom i balkonom.

Aktuelni hotel ukupne je površine 4.789 kvadrata, a Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je krajem 2012 HTP „Mimoza“, urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju i nadogradnju ovog objekta. Po tim UTU, bilo je predviđeno da se nadgradi potkrovlje nad istočnim krilom hotela koje je trenutno spratnosti P+2, odnosno da se nadogradi čitav novi sprat nad zapadnim krilom hotela koje je sada u nivou prizemlja.

Nakon takve rekonstrukcije “Mimoza” bi dobila još oko 1.600 kvadrata novog prostora, a predviđeno je i da se u postojećim horizontalnim gabaritima hotela, obave svi neophodni radovi na unapređenju smještajnih i ostalih kapaciteta tog objekta na standarde nivoa od 4 ili više zvjezdica.

Najčitanije