16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prodaje se preostala imovina Jadranskog brodogradilišta Bijela

Ulazak fregate Kotor u dok
JB Bijela

Stečajni upravnik Žarko Ostojić objavio je  treći postupak  za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela koje je u stečaju od 30. juna prošle godine.

Javnim nadmetanjem, prikupljanjem pismenih ponuda zainteresovani će moći da kupe proizvodno tehnološki kompleks Brodogradilišta. Na podužem spisku javnog oglasa su 54 stavke sa cijenama koje mogu biti najniža ponuda zainteresovanih kupaca. Na prodaji su posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, zgrade brodogradnje – restoran, energetski blok, čelični hangar transporta, centralno skladište, remontna hala, radnička hala, kovačnica, kompresorska stanica, brodoopremni pogon, staro skladište djelova, vozni park, oprema, mašine, alati, dizalice, mali dok…

Za proizvodno-tehnološku cjelinu može se isključivo dostaviti jedinstvena ponuda, dok se za dva poslovna prostora, portalne okretne dizalice, mali dok, dio mašina, alata, kancelarijski namještaj i restoransku opremu mogu dostavljati pojedinačne ponude po segmentima.

Predsjednik Sindikata Mladen Krivokapić pojašnjava da je riječ o prodaji svega što je ostalo u Brodogradilištu kako bi se namirila potraživanja radnika i drugih povjerilaca.

Procijenjena vrijednost imovine procentulano je umanjena u odnosu na prethodni oglas.

Ponude se mogu dostavljati najakasnije do 9. septembra  2016. do 10,30 sati. Javno otvaranje obaviće se istog dana u 11,30 sati u Privrednom sudu.

Photo: Boka News - Bijela
Photo: Boka News – Bijela

Stečajna uprava Brodogradilišta je početkom marta objavila drugi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po početnoj cijeni od oko 19,7 miliona eura. Prošlog mjeseca prodat je veliki dok Jadranskog brodogradilišta a kupac za 11 miliona eura je litvanska kompanija AB Vakaru Laivu Gamykla. Od uplaćenog novca radnicima su ipslaćene zaostale plate, zimnice i naknade za podstanarsko. Očekuju i da će uskoro dobiti i otpremnine, ali i da će u nekoliko narednih dana početi da pripremaju veliki dok za tegljenje.

-Litvanci prave plan rada, očekujemo da ćemo biti angažovani početkom sledećeg mjeseca- kazao je Krivokapić.

Kako je rekao, poslovi na doku potrajaće  do maja naredne godine, a do tada će potpisivati jednomjesečne ugovore o radu sa stečajnom platom od 193 eura.

 

Najčitanije