Priznanje za hotel Orascomovog partnera na projektu Luštica Bay

Čedi Andermat najbolji planinski hotel na svijetu

Luštica bay

U konkurenciji više od 800 hotela širom svijeta, švajcarski hotel Čedi Andermat (The Chedi Andermatt) koji posluje u Andermatu, rezidencijalnom odmaralištu  u vlasništvu kompanije Orascom Development Holding,  proglašen je za najbolji luksuzni planinski hotel na svijetu, kao i najbolji luksuzni ski resort u Evropi. Radi se o World Luxury Hotel Awards – svojevrsnom Oskaru u svijetu hotelijerstva – saopšteno je juče iz Orascomove kćerke-kompenije u Crnoj Gori, Luštica Development iz Tivta.

Zahvaljujući saradnji sa Orascomom u Švajcarskoj, Čedi dogodine otvara vrata svog drugog evropskog hotela – Čedi Luštica Bay u novom turističkom gradu Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

The Chedi Andermatt

Čedi, koji treba da bude otvoren tokom ljetnje sezone 2018. godine, prvi je od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštice Bay, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Novi hotel na samoj obali mora u tzv. Marina naselju će sadržati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivni studio apartmani za odmor. Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom. U sklopu hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

„Grubi građevinski radovi su završeni na cjelini sa hotelskim sobama i condo dijelu dok se na glavnoj zgradi sa javnim sdržajima privode kraju i uskoro počinju fasadni radovi. Na objektu sa hotelskim sobama završeni su i hidroizolaterski radovi na ravnom krovu kao podloga za ozelenjavanje krovnog pokrivača. Uređenje terena i radovi na pripadajućoj infrastrukturi hotela se odvijaju u skladu sa planom. Na izgradnji hotela je dnevno angažovano prosječno 210 radnika i inženjera.“- saopšteno je juče iz Lušpice Development. Ta kompanije nedavno je imenovala Marka Di Ruijtera za generalnog menadžera budućeg hotela Čedi Luštica Bay Crna Gora.

Gradnja tog hotela počela je u aprilu ove godine. Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano Marina naselje sa nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni „Kamelija“, stambeni blok „Magnolija“, kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća „Mimoza“ i  bloka sa vilama „Ruža“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.