14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Priznanja “Adriatic Marinasu” i Bošku Božinoviću

Povodom jubileja, 60 godina od osnivanja prvog turističkog društva „Turist”, Turistička organizacija Tivat (TOT) ove je godine po prvi put priredila akciju „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Tivta”.     Poseban žiri koga su činili predstavnici TOT    , Opštine Tivat, turističke privrede, kulture, obrazovanja medija, dodijelio je ukupno 12 nagrada u kolektivnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a one su sinoć uručene lauratima na svečanosti održanoj u restoranu “Prova”.

“Akciju smo organizovali u cilju unapređenja kvaliteta usluga, razvijanja gostoprimstva i podizanja nivoa turističke kulture i priređivaće se svake treće godine. Drago nam je da na ovaj način možemo odati priznanje onima koji su doprinijeli unapređenju ukupnog turističkog proizvoda našeg grada koji sve više postaje međunarodno prepoznatljiva i poželjna turistička destinacija.”- kazala je direktorica TOT-a Bernarda Moškov koja je zajedno sa gradonačelnikom Tivta Ivanom Novoselom laureatima uručila nagrade.

Za najbolje preduzeće u turističkog privredi Tivta proglašena je kompanija “Adriatic Marinas” uz obrazloženje da “njen proizvod – Porto Montenegro, stečenim imidžom, kvalitetom usluga, već ostvarenim priznanjima, ulaganjima i proklamovanim planovima, Tivat i Crnu Goru pozicionira kao nezaobilaznu destinaciju nautičkog i visokog turizma na Mediteranu”.

Nagrada za najboljeg direktora, odnosno menadžera turističko-ugostiteljske kompanije otišla je u ruke Boška – Boža Božinovića, dugogodišnjeg direktora tivatskih hotela “Pine”, “Mimoza” i “Kamelija”, jednog od posljednjih izdanaka čuvene tzv. stare jugoslovenske turističke škole.

Dodjela nagarde - Boško Božinović i Bernarda Moškov
Dodjela nagrade Boško Božinović i Bernarda Moškov

“Božinović je aktuelni doajen u hotelsko-ugostiteljskoj struci na području tivatske opštine. Jedan je od prvih koji se usavršavao u inostranstvu i najvjerovatnije posljednji koji je obavljaoskfukciju u više hotela u isto vrijeme.”- obrazložio je žiri.

Za najbolji hotel nagrađen je hotel “Pine” HTP-a “Mimoza”, najbolji restoran je “Prova” HTP-a “Primorje hotels and restaurants”, najbolji kafe bar – picerija je “Big Ben”, dok je za najbolju turističku agenciju proglašena “Fenix”, a za poslastičarnicu “Minjon”. Najbolje domaćinstvo koje pruža usluge smještaja turistima je ono koje vodi Jovanka Rosić, najbolja turistička manifestacija je već čuveni “Žućenica fest”, a najbolja plaza “Almara Beach” na Oblatnoj. Za najbolju u kategoriji sredtava informisanja nagrađena je emisija “Hronika Purgatorija” Radio Tivta, dok je titulu najboljeg turističkog novinara ponio penzionisani urednik tivatskog radija i doajen ovdašnjeg novinarstva Mašo Čekić. Jovan Milošević, šef kuhinje u restoranu “Al posto giusto” proglašen je za najboljeg hotelsko-ugostiteljskog radnika, dok je čistač tivatskog JKP Baljaj Drejtim-Roki nagrađen kao najbolji komunalni radnik.

Anđelko Stjepčević
Anđelko Stjepčević

Posebno priznanje za doprinos u turizmu dodijeljeno je Anđelku Stjepčeviću, nekadašnjem gradonačelniku Tivta, velikom zaljubljeniku u lokalnu tradiciju i kulturu Tivta, osnivaču i idejnom pokretaču više turističko-zabavnih manifestacija i jednom od pionira razvoja seoskog turizma na ovim prostorima.

Najčitanije