16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Priznali propust – sanirali štetu

U današnjim vremenim zaista je vrijedno pažnje kad neko prizna svoj propust i sanira štetu u razumnom roku, bez da je na to bio prinuđen nekim obavezujućim rješenjem, novčanom kaznom ili nekim drugim sredstvom prisile.

Naime, tokom jučerašnjeg dana, Tehnogradnja iz Pljevalja, uklonila je najveći dio štete nastale prilikom farbanja dalekovoda u hercegnovskom zaleđu, prije svega na vrhu-vidikovcu Čakotinu, gdje su prethodno radnici prefarbali planinarske markacije i stijenje duž prilazne staze, a na obližnjem Matkovića mostu i rubni kamen zaštitnog zida ovog zdanja iz sredine druge polovine 19-og vijeka.

Članovi PK “Subra”, Sekcije za markacije i vodičku službu su po evidentiranju situacije obnovili oštećene markacije, ali nismo bili sigurni hoće li, ko i kada uraditi posao na uklanjanju boje gdje joj nije mjesto.

Ipak, vrlo brzo smo stupili u kontakt sa predstavnicima crnogoskog elektroprenosnog sistema, kao i samim izvođačima radova, koji su obećali brzu intervenciju, što se i dogodilo. Smatramo da je sa prethodnim saopštenjem Elektroprenosa (gdje potvrđuju naše ranije navode i šalju izvinjenje) i ovim upravo okončanim radovima na terenu, ispravljen propust i u najvećoj mjeri sanirana šteta.

Posao na uklanjanju boje obavio je u šestosatnom radu predstavnik Tehnogradnje, Milorad Vujković, koristeći let-lampu i čeličnu četku kao osnovni pribor. Nakon obavljenog posla pozvao nas je da zajedno obiđemo teren, što smo i uradili.

Nakon svega, sigurni smo da u dogledno vrijeme sličnih problema neće biti. Naručilac i izvođač radova će ubuduće veću pažnju posvetiti zaštiti okoline i opštoj edukaciji, te se nadamo da ćemo u slijedećoj prilici imati to zadovoljstvo da putem medija obavještavamo javnost i o kakvim pozitivnim, zajedničkim akcijama.

Željko Starčević

Načelnik sekcije PK Subra

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije