Privremeno će dograditi terminalnu zgradu tivatskog aerodroma

Sastanak tivatske gradonečenice i rukovodstva ACG

Sa sastanka

Uprava preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ (ACG) na čelu sa izvršnim direktorom Danilom Orlandićem sastala se u četvrtak u Tivtu sa rukovodstvom te Opštine predvođenim gradonačelnicom dr Snežanom Matijević.

„Menadžment ACG i Aerodroma Tivat željeli su sa predstavnicima lokalne uprave podijeliti neke od narednih koraka kada je u pitanju poslovanje Aerodroma Tivat, odnosno analizirati stanje aktuelnih zajedničkih projekata. Uprava preduzeća upoznala je gradonačelnicu sa namjerom da u predstojećem periodu  izgradi privremeni objekat, koji bi u narednoj turističkoj sezoni olakšao prijem putnika, te rasteretio postojeću terminalnu zgradu. Po riječima izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, objekat bi bio izgrađen u produžetku postojeće zgrade i  izgradnja bi bila finansirana od strane preduzeća. Obije strane saglasne su da je interes Aerodroma i Tivta, što veći broj putnika, a samim tim i turista u Tivtu“- saopšteno je danas iz Opštine.

Privremeni aneks već odavno tijesnoj terminalnoj zgradi gradio bi se se sa njene sjeverozapadne strane, na zemljištu koje je u vlasništvu Opštine Tivat, a koja inače, već jedan dio svoje imovine kroz zakup, godinama ustupa tivatskoj vazdušnoj luci za njene potrebe. Opština Tivat trenutno radi na projektu priključenja ovdašnjeg aerodroma na gradski kanalizacioni sistem. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, na rok od 20 dana, i radovi će shodno vremenskim prilikama biti završeni u predviđenom roku.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz lokalne uprave, bilo riječi i o problemu nelegalnih taksista na tivatskom aerodromu.

„Gradonačelnica je prisutne upoznala sa već preduzetim mjerama i napretkom koji je ostvaren proteklog ljeta u ovoj oblasti. Postignut je zaključak o zainteresovanosti obje strane da u ovoj oblasti vlada red, pa je preduzeće ACG naglasilo spremnost da, ukoliko je potrebno, pomogne u ostvarivanju ovog cilja“ –piše u saopštenju.

Orlandić i Matijevićka su razgovarali i o pitanju pristupne saobraćajnice aerodromu, a koja će biti obuhvaćena projektom proširenja magistralne saobraćajnice od Jaza do Tivta u saobraćajnicu profila četiri trake, a što je u nadležnosti Direkcije za saobraćaj.

1 komentar

  1. Pitamo se đe je tu onaj mali Marić piloto, direktor Vazdušne Luke Tivat, pita li se on kad ide u KONDUT. Što tu ima Orlando mali, Marić se pita e moja Marija koga si NAŠŠLA ZA DEREKTORA.Bolje da si stavila maloga BAŠETOGA barem bi glumio a ako treba i piturao kao 40 godina u Arsenao……

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.