14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pritvorena dvojica državljana CG koji su pokušali prokrijumčariti sedmero Iračana

Karasović GP

Dubrovačka policija pritvorila je dvojicu državljana Crne Gore koji su prošle sedmice u Konavlima dočekali sedmoricu iračkih državljana kako bi ih, nakon što su nezakonito ušli u Hrvatsku, dalje prevezli u zemlje Europske unije.

Policija je u utorak saopštila kako dvojicu državljana CG, u dobi od 24 i 31 godine, sumnjiči da su iz koristoljublja pomagali državljanima Iraka u nezakonitom ulasku u Hrvatsku, čime su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnice Schengenskog sporazuma.

Dvojac je prošlog četvrtka u večernjim satima zakonito ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Karasovići, nakon čega su u mjestu Vitaljina čekali sedmoricu Iračana koji su državnu granicu nezakonito prešli pješice preko brda Košare.

Sedmorici Iračana određena je zabrana ulaska u Hrvatsku, dok su dvojica Crnogoraca uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Inače, ovo je drugi ovakav slučaj koji je dubrovačka policija presrela ovaj mjesec. Početkom siječnja uhićen je 30-godišnji Crnogorac koji je pokušao prokrijumčariti maloljetnog Sirijca kroz hrvatski teritorij.

Najčitanije