7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pripremni radovi na lokaciji prvog hotela u kompleksu Luštica Bay

Luštica Bay - Gradilište hotela -
Luštica Bay – Gradilište hotela

Pripremni radovi na izgradnji “Promenada” hotela, prvog od sedam planiranih u Luštici Bay-u, novom turističkom centru nadomak Tivta su počeli, a krajem ljeta se očekuje i početak intenzivnih glavnih radova- saopšteno je juče iz kompanije “Luštica Development” koja razvija ovaj preko milijardu eura vrijedan novo turstičko naselje.

Hotel kategorije 5 zvjezdica imaće 110 ključeva, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte.

“Pregovori o brendiranju hotela će biti nastavljeni sa nekoliko renomiranih internacionalnih hotelskih brendova, dok sa druge strane, paralelno izvodimo prve radove i pripremamo se za još intenzivniju gradnju u narednih nekoliko mjeseci i to ne samo na ovoj loakciji. Tako će do kraja godine početi i prodaja apartmana u takozvanom Gornjem selu.”- saopštio je izvršni direktor kompanije “Luštica Development” Darren Gibson.

U novom turističkom centru na Jadranu koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica intenzivni radovi se odvijaju na nekoliko lokacija.

“Osam rezidencijalnih “F” zgrada je uveliko u izgradnji, biće završene do kraja godine i predate vlasnicima početkom sljedeće godine. Prije mjesec smo počeli sa radovima na sljedećih osam “G” zgrada, kao i na prvim vilama u kompleksu. Nakon završetka ljetnje turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji savremenog šampionskog golf terena sa 18 rupa čiji dizajn potpisuje renomirana američka kompanija „Gary Player”.- objasnio je direktor gradnje Nabil Mitchel.

Luštica Bay - Gradilište hotela
Luštica Bay – Gradilište hotela

Radovi na prvoj od dvije marine u Luštica Bay-u su u završnoj fazi, a otvaranje se očekuje polovinom sljedeće godine. Marina će imati 176 vezova za prihvat brodova do 35 metara dužine i predstavlja prvi potpuno novi takav objekat nautičkog turizma izgrađen na do sada neuređenoj, prirodnoj  obali u Crnoj Gori u posljednjih više od deset godina.

Novi turistički grad Luštica Bay, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica u koji će biti uloženo 1,1 milijarda eura, najveća je investicija i jedini „greenfield“ projekat u Crnoj Gori. Samo u infrastrukturu će biti uloženo oko 90 miliona eura i to u izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrijebljene za navodnjavanje- naveli su iz “Luštice Development”.

Izvor:S. L.

Najčitanije