8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pripremite se za hladnu novogodišnju noć

U srijedu, na Staru godinu, vrijeme bi trebalo biti suho, djelomično sunčano i vrlo vrlo hladno. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće.

To će biti uvod u Novogodišnju noć koja nam donosi većinom vedro, suho i ledeno vrijeme.

Prognostički materijali upućuju na to da bi temperatura vazduha u ponoć mogla biti oko – 2. Utisak hladnog vremena pojačavat će bura.

Hladano i vjetrovito. U južnim predjelima promjenljivo oblačno uz dosta sunčanih intervala, a na sjeveru pretežno oblačno ponegdje uz provijavanje slabog snijega ili mećavu.

Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od -16 do 5 stepeni.

U četvrtak i petak u južnim predjelima pretežno sunčano, a na sjeveru uglavnom suvo vrijeme sa sunčanim intervalima. Za dane vikenda na jugu promjenljivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme, u nedjelju sa dužim sunčanim intervalima, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, uz uslove za mjestimično slabe padavine. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa udarima olujne, na jugu moguće i orkanske jačine, sjeverni i sjeveroistočni, u petak tokom dana će oslabiti.

U jutarnjim satima tokom srijede i četvrtka umjeren i jak mraz, u većini kontinentalnih predjela i dalje ledeni dani, najviša dnevna temperatura vazduha ispod nule. U četvrtak tokom dana blagi, a u petak i subotu nešto osjetniji porast najviše dnevne temperature vazduha.

Najčitanije