22 C
Kotor

Slušaj online radio

Prikupljeno 1.088 eura za liječenje malog Martina iz H.Novog

Takmicenje u rezbarenju bundeve
Takmicenje u rezbarenju bundeve

Tokom cjelodnevnog humanitarnog programa „Bundeve za Martinov osmijeh“ koji je u ponedjeljak održan u nautičkom naselju  Porto Montenegro u Tivtu, prikupljeno je 1.088,61 eura, koji su namijenjeni za liječenje dvogodišnjeg Martina Stepanovića iz Herceg Novog.

Zaposleni u kompaniji Adriatic Marinas i na projektu Porto Montenegro, predstavnici lokalnih institucija, Tivćani i posjetioci nautičkog naselja, položili su ispit humanosti i podržali događaj.

Takmicenje u rezbarenju bundeve
Takmicenje u rezbarenju bundeve

„Veliki humanitarci i ove godine bili su članovi tima restorana „One“ u Porto Montenegru, koji su  pripremili ukusne kreativne pite, potaže od bundeve, i kolače sa ukusom i tematikom tikvi i Noći vještica, koje su poklanjali u zamjenu za donaciju. Najtalentovaniji kreativci starijih razreda OŠ „Drago Milović“, gimnazijalci Srednje mješovite škole „Mladost“ i Srednje muzičke škole, mališani Dječjeg saveza Tivat, i učenici internacionalne škole Knightbridge imali su priliku da se oprobaju u rezbarenju bundeva, ali i pokazali kako jedan kreativan globalni praznik moze da ima humanitarnu notu, i dokazali da se filantropija kreira još u ranom periodu djetinjstva. Posebno su se za ovaj događaj potrudili učenici IV-4 odjeljenja OŠ „Drago Milović“ sa učiteljicom Nevenkom Saveljić koji su dizajnirali različite book marker-e, suvenire, i slatkiše, i prodavali ih na njihovom štandu.“ – saopšteno je danas iz Porto Montenegra.

Žiri u sastavu Slavica Vulanović ispred Dječjeg saveza Tivta, profesorica likovne umjetnosti u SMŠ „Mladost“ Milica Krivokapić, akademski slikar Zoran Kruta i Ivanka Segenj iz restorana „One“, nagradili su autore najkreativnijih bundeva. Prvo mjesto osvojile su učenice Muzičke škole Petra Čelanović, Dunja Kozušina i Isidora Aksentijević, drugo mjesto Jelena Đorđević i Jovana Nikolić i treće mjesto Bobana Tešić, Tijana Stanišić i Teodora Radošević. Specijalnu nagradu osvojila je djevojčica Anastasija Đurović, kojoj je prošle godine prikupljena pomoć na ovom istom događaju jer je bolovala od leukemije, a ona je danas bila aktivni učesnik i humanitarac kako bi pomogla Martinu da prohoda.

Takmicenje u rezbarenju bundeve
Takmicenje u rezbarenju bundeve

Promenada maškaranih mališana spontano se formirala jer su mnogi od njih došli maskirani, a imali su i tu mogućnost da ih dječje animatorke crtaju po licu, sa aktuelnom face-painting metodom. Sve takmičare u rezbarenju bundeve, maškarane učesnike i humanitarce koji su se potruditi da što više novca prikupe za drugara Martina, fotografisao je besplatno tim fotografskog studia Miko, koji su se i ovom prilikom odrekli svog honorara u korist dječaka kojem je pomoć preko potrebna.

Izvor:S. L.

Najčitanije