10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za uspješne mlade karatiste

Prijem za mlade karatiste

Predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević ugostila je u srijedu jedan od najmlađih tivatskih sportskih kolektiva, Karate klub „Mawashi 2015“, odnosno članove kluba koji su se nedavno vratili sa Međunarodnog memorijalnog turnira „Jovo Kozomara“ koji je 3. juna održan u pobratimskim Sremskim Karlovcima.

Mladi tivatski karatisti su na ovom takmičenju osvojili 32 medalje: 13 zlatnih, 8 srebrnih , 11 bronzanih medalja, pehar za najmlađeg takmičara u borbama i drugo mjesto u generalnom plasmanu. Na turniru je učestvovalo 29 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Ovom takmičenju prethodila su dva internacionalna turnira u Crnoj Gori, jedan u Nikšiću a drugi u Kolašinu. Na oba su članovi kluba „Mawashi“ osvojili brojna odličja: 12 medalja u Nikšiću i 21 medalju u Kolašinu. Predsjednica opštine čestitala je članovima i upravi kluba na ostvarenim rezultatima, uručivši im prigodne poklone.

Treneri u ovom klubu, a ujedno reprezentativci i karate sudije Aleksandar Ćalić i Nikola Glušac, zahvalili su predsjednici na prijemu i podršci, posebno ističući činjenicu da je ovo posebno ohrabrenje za sve članove njihovog kluba. U klubu trenira 58 djece uzrasta od 7 do 15 godina.

Mladi karatisti

Učešće na turniru „Jovo Kozomara“ podržao je Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja, a sportiste iz Tivta u Karlovcima je dočekao i Generalni Konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš.

Najčitanije