11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Priče o moru” u Budvi

Plakat-Price o moru

„Priče o moru“ naziv je pretprograma XVI Međunarodnog festivala klapa Perast koji se ove godine po prvi put priređuje u Budvi, koji će biti priređen u srijedu 14. juna.

Program počinje u 20.30 sati na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi otvaranjem izložbe iz kolekcije Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru i Muzeja grada Perasta, a u 21 sat je planiran početak  muzičko-scenskog programa.

U muzičko-scenskom programu učestvuju:

Klapa Bellezza–Tivat;

Klapa Jadran – Tivat;

Klapa Maris – Tivat;

Poly Gjurgjević&Lungo mare –Kotor;

Klapa Harmonija – Budva;

Kaća Zenović Šćekić i Igor Zenović – učenici Srednjemještovite škole „Danilo Kiš“ –  Budva; KUC „Stefan M. Ljubiša“ –Budva.

Koncert “Priče o moru” je kolaž-program sa naracijama o životu Bokelja i proslavljenim pomorcima iz doba jedrenjaka. U programu će odabranu poeziju iz XVI-XX vijeka kazivati učenici Gimnazie Kotor.

Program je realizovan u saradnji sa Međunarodnim festivalom klapa Perast i JU Muzeji i galerije Budve, a pokrovitelj je Opština Budva i Turistička organizacija Budve.

“More je Bokeljima uvijek bilo izvor života, njegovo poprište, dodir sa svijetom iz kojega se stiče znanje i bogatstvo, prijatelji, saradnici i zaštitnici ali i stradalište na kojem se brani vjera, zemlja, porodica i sve sveto” – citat je iz „Priča o moru“ klapsko- poetskog druženja.

Najčitanije