15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“Priče o moru” u Budvi – foto

„Priče o moru“ naziv je pretprograma XVI Međunarodnog festivala klapa Perast koji je ove godine po prvi put priređen u Budvi.

Na Trgu između crkava u Starom gradu u srijedu je otvarana izložba na otvorenom, iz kolekcije Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru i Muzeja grada Perasta, nakon čega je održan muzičko-scenski program „Priče o moru“.

Nastupile su klape Harmonija, Bellezza, Jadran, Maris, Poly Gjurgjević & Lungo mare, solistica Kaća Zenović Šćekić u pratnji Igora Zenovića, učenici Srednje mještovite škole „Danilo Kiš“ –  Budva, KUC „Stefan M. Ljubiša“ – Budva, učenici Gimnazije Kotor.

Koncert “Priče o moru” je kolaž-program sa naracijama o životu Bokelja i proslavljenim pomorcima iz doba jedrenjaka, a u Budvi je predstavljen razvoj grada kroy istoriju i bogata kulturna baština Paštrovića.

Programu su prisustvovali potpredsjednik Opštine Budva Veselin Marković, direktorica JU “Muzeja i galerije Budva“ Lucija Đurašković, direktor Pomorskog muzeja Kotor Andro Radulović, predsjednica Međunarodnog festivala klapa Perast Marina Brainović, direktor Međunarodnog festivala klapa Perast Mikan Kovačević i drugi.

Priče o moru u Budvi

Program je realizovan u saradnji sa Međunarodnim festivalom klapa Perast i JU Muzeji i galerije Budve, a pokrovitelj je Opština Budva i Turistička organizacija Budve.

Sledeće „Priče o moru“ biće održane u Tivtu u nedjelju 18. juna u 21 sat na Ljetnoj pozornici.

XVI Međunarodnog festivala klapa Perast biće održan 30. juna i 1. jula u na trgu iospred crkve Svetog Nikole u Perastu od 21 sat.

Najčitanije