Prezentacija projekta „Obnova tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža za održivu poljoprivredu”

Gornja Lastva

Prezentacija projekta  „Obnova tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža za održivu poljoprivredu – AGRISCAPE & ME” biće održana u srijedu 6.septembra od 19.30 sati u Domu kulture „Ilija Marković” u tivatskoj Gornjoj Lastvi.

Na prezentaciju projekta AGRISCAPE&ME biće predstavljen projekat, njegovi ciljevi i predviđene aktivnosti, kao i partneri i učesnici u aktivnostima. Biće prikazani i filmovi o vrijednosti područja Vrmca i Prirodno i kulturno-istorijskog područja Kotora.

Projekat AGRISCAPE&ME je počeo sa realizacijom u junu 2017. godine i trajaće 12 mjeseci. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije u okviru regionalnog projekta “Održiva poljoprivreda za održivi Balkan: jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za javno zastupanje i razvijanje politika na zapadnom Balkanu”.

Tradicionalni poljoprivredni pejzaž je nastao tokom istorije kroz različite poljoprivredne aktivnosti ljudi na određnom prostoru i predstavlja značajan resurs određenog prostora. U Crnoj Gori vrijednost tradicionalnih poljoprivrednih pejzaža nije dovoljno prepoznata, a njihov ubrzani gubitak dovodi do gubitka važnog dijela kulturne baštine, kao i održive poljoprivrede. Opšti cilj ovog projekta je da doprinese razvoju održive poljoprivrede kroz zalaganje za obnovu, očuvanje i unapređenje tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža kao dijela ukupnog kulturnog pejzaža.

Projekat realizuju organizacije „EXPEDITIO” Centar za održivi prostorni razvoj, Kulturno zavičajno udruženja „NAPREDAK” Gornja Lastva i Maslinarsko društvo „Boka” – Boka Kotorska. Saradnik na projektu je Mreža za ruralni razvoj Crne Gore.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.