16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prevezli skoro 27 hiljada putnika iz Britanije

Britanski loukoBritanski loukoster  „Easy Jet“  u Tivtu
Britanski loukoBritanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

Na aerodromu Tivat u četvrtak 27.oktobra, će biti obavljene posljednje ovogodišnje rotacije aviona najveće britanske lou-kost aviokompanije „EasyJet“ koja je ove sezone premijerno letjela između Velike Britanije i Crne Gore.

Uz irski „Ryanair“ i mađarski „Wizz Air“ koji lete iz Podgorice za pet destinacija u Velikoj Britaniji, Italiji i Njemačkoj, „EasyJet“ je treći veliki niskobudžetni avioprevoznik koji je uspostavio saobraćaj sa Crnom Gorom, ali preko aerodroma Tivat. Prema riječima komercijalne direktorice „EasyJeta“ za Veliku Britaniju Eli Gejvord, veoma su zadovoljni postignutim u svojoj prvoj godini poslovanja sa Crnom Gorom.

„Na liniji London- Tivat imali smo  ukupno nešto oko 10.500 putnika, dok smo na liniji Mančester – Tivat prevezli skoro 16 hiljada putnika.“- kazala je Gejvord „Vijestima“ podsjećajući da je sezonska linija iz Mančestera za Tivat počela da saobraća 27.marta, dok je linija za London krenula tek 16.juna.

Prema njenim riječima, prosječan loud faktor (popunjenost putničke kabine aviona) na linijama za Tivat im je bio visokih 89 odsto, a obje linije saobraćale su dva puta nedjeljno, avionima tipa „airbus A-319“ i „airbus „A-320“.

Što se planova za narednu godinu tiče, Gejvord nam je potvrdila da će „EasyJet“ i dogodine sezonski letjeti iz Londona i Mančestera dva puta nedjeljno za Tivat.

Britanski loukoster  „Easy Jet“  u Tivtu
Britanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

„Linija između londondskog aerodroma Getvik i Tivta počeće ranije nego ove godine, već 27.marta, a saobraćaće dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom. Linija iz Mančestera kreće 26.marta, a avioni će iz tog grada za Tivat letjeti srijedom i nedjeljom. Obje linije saobraćaće do kraja okrobra naredne godine.“- kazala nam je komercijalna direktorica „EasyJeta“ Eli Gejvord. Ona je dodala da su u toj kompaniji veoma zadovoljni uslugama koje im je pružao tivatski aerodrom i saradnjom sa menadžmentom tivatske vazdušne luke. Naime, „EasyJet“ kao i većina loukostera, traži veoma kratak period za opsluživanje aviona, iskrcaj i ukrcaj putnika i prtljaga i snabdijevanje aviona gorivom- sve zajedno za samo pola sata, što je u uslovima velikih ljetnjih gužvi na tivatskom aerodromu veliki izazov za aerodromsku operativu.

„Imamo veoma dobre odnose sa timom na tivatskom aerodromu i sa njima      blisko sarađujemo da se naše operacije na tom aerodromu efektno obavljaju, kako bi našim putnicima putovanje učinili što lakšim i prijatnijim.“- zaključila je Gejvord.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije