Preventivne mjere zaštite od požara na Luštici

Luštica - Foto Anton Marković Gula
Luštica – Foto Anton Marković Gula

U okviru sprovođenja preventivnih mjera zaštite od požara na teritoriji opštine Herceg Novi, poluostrvo Luštica su obišli načelnik Službe komunalne policije Zoran Bijelić,  rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ Stefan Kostić i komandiri odjeljenja tog društva Jovan Kikanović i Zoran Bogetić.

Oni su obišli kritične tačke koje je proteklih godina zahvatala vaterena stihija i  na kojima postoji povećan rizik od požara i tokom ovog ljeta.

Na teritoriji cijelog poluostrva postavljena su obavještenja o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom, koja je na snazi tokom juna, jula, avgusta i septembra.

Radnici preduzeća Komunalno-stambeno izvršiće košenje i čišćenje suve trave u putnom pojasu i sve saobraćajnice dovesti u stanje za nesmetano korišćenje i prolaz vatrogasnih vozila.

Savjesno ponašanje građana od velike je važnosti jer je poluostrvo Luštica prepoznato je kao lokalitet na kojem postoji visok rizik od izbijanja požara, naglašeno je u razgovoru sa mještanima Žanjica i Rosa. Takođe, bitno je da o tome budu informisani i brojni turisti koji posjete Lušticu, naročito izletnici.

Na teritoriji opštine Herceg-Novi od 1. juna je zabranjeno loženje i upotreba vatre na otvorenom.  Tokom naredna četiri mjeseca na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim     otvorenim prostorima zabranjeno je ložiti vatru, osim ako se pribavi odobrenje opštinske vatrogasne jedinice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.