Pretresima u Kotoru na šest lokacija odzeti automobili, oružje, municija, sredstva komunikacije…

Foto UP – Deveta akcija u borbi protiv OKG:

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u sadejstvu sa Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, potvrde o prijemu i predaji novca, kao i druge stvari i predmeti.

Pretresima na području Kotora, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici OB Kotor, CB Herceg Novi i OB Tivat, pronađeno je i oduzeto:

– šest vozila, među kojima su i vozila visoke klase, marke “BMW”; “Audi”, “Peugeot”;
– 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera;
– pet lap top računara;
– dva pištolja, od kojih je jedan bez fabričkog broja odnosno fabrički broj je izbrušen;
– 50 komada detonatorskih kapisla;
– 2 veća kruga sporogorećeg štapina ukupne dužine oko 40 metara;
– 85 komada pištoljske i više komada puščane municije različitih kalibara;
– sprej – suzavac;
– pancir;
– više potvrda o prijemu i predaji novca na iznose od 13.000 eura i 12.000 eura,
– izjava o pozajmici novca na 20.000 eura

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Č. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultacijama sa nadležnim tužiocem.

Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

audi

Nadalje, u sklopu redovnih aktivnosti koje se svakodnevno preduzimaju u sklopu akcije „Boka“, 19.11.2017. godine u diskoteci „Rich Baby“ koja je u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Herceg Novog, izvršena je racija koju je sprovedena od strane službenika CB Herceg Novi uz podršku službenika SAJ-a. Tom prilikom su pronađena dva odbačena zamotuljka biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan nož.

U odnosu na pronađene predmete u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju eventualnog otkrivanja i procesuiranja izvršilaca.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u devet akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 143 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju, navodi se u sopštenju UP.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.